Brödbak
För att trösta mig själv efter en skitdag på jobbet så valde jag att trotsa mitt absolut största måste just nu - mitt sista fysikprov - och jag tog ett beslut att inte plugga ikväll. Istället har jag bakat bröd och slappat. Otroligt skönt. Brödet blev dessutom väldigt göttigt.
Här har ni receptet om ni blir sugna, jätte enkelt är det!
2 dl fiberberikade havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl Mild yoghurt
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.
Peace,
Frippe
Här har ni receptet om ni blir sugna, jätte enkelt är det!
2 dl fiberberikade havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl Mild yoghurt
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.
Peace,
Frippe
Kommentarer
Postat av: Elle
Vad duktig du är!!! Stjälp? Värsta ordet. PUSS
Trackback