SEMESTER

Frippe har... jag har semester! Vaknade precis och ska snart bege mig ut och inhandla de sista julisarna. Scott jobbar sa jag tankte passa pa att julstada lite till honom ocksa. Pa onsdag bar det av hem till Brebban for att fira jul med familjen, ska bli sa himla himla underbart!

PUSS!

Vuxenpoäng

Kolla vad jag har bakat ikväll - Saffransskorpor. Den här lådan tar jag men mig på jobbet i morgon och en låda får följa med till Stockholm i helgen. Smarr!





Frippe

anna och jag

I går kväll kom en av mina allra äldsta vänner, Anna, hem till mig efter jobbet. Vi käkade middag, drack kaffe, snackade skit och kollade på BSF. Jag och Anna har levt två ganska olika liv sedan vi gick ut högstadiet för 10 år sedan. Vi har alltid haft kontakt, även om det ibland har varit flera månader mellan gångerna vi hörts. Nu när jag har flyttat tillbaka till Övik har vi återfått en närmare kontakt och det är jag så extremt glad för. Hon är en underbar vän som alltid ställer upp. Jag kan alltid vara mig själv när jag är med henne, det är aldrig några krav eller måsten utan vi "bara är". Så himla underbart. Utan Anna i Övik hade jag inte stått ut en dag... 


Sisters in crime

xxx
Frippe


Ge mig.

Kolla in nya numret av Elle... jag blir så nyrre. Vill läsa om Madde!



Frippe


Tjotta - uppdatering.

Under fredagens julmys med avdelningen kom diskussionen om 'tjotta' upp.
Enligt mina kollegor så kommer ordet från 'tjottehejti' som betyder 'avlägsen plats' (vilken toaletten förr i tiden gjorde, alltså låg lite längre bort från huset).

Fick precis detta mail från min kollega:

Tjotahejti

en fiktiv stat eller ett fiktigt ställe långt borta (egennamn)

Dra till Tjotahejti!

toalett (överförd betydelse)

Av äldre Hotahejti som är en missuppfattning av Otaheiti. Detta är det vad européerna först kallade Tahiti. Det kommer sig av att 'o' på tahitiska är en presentationspartikel som främst används vid egennamn och närmast betyder "det är". 'O Tahiti' betyder således "Det är Tahiti". Därav betydelsen "plats långt borta".


Ska vi i och med detta säga att vi funnit svar på frågan?

Frippe


Smarto

Hej på er!

I helgen har jag hunnit med både julmys med mina arbetskollegor, varit i Brebban och umgåtts med familjen, julmarknad, kaffe hemme hos Anna och Tilde och söndagsmys med tacos och film med lillasyster Hanna. Myche trevligt!

Igår när jag och Hanna kom till min lägenhet var det dock mindre mysigt. Direkt när vi kom in genom dörren kände jag att det var sjukt kallt. Jag fick panik, sprang runt och kände på elementen. Konstigt nog var alla element varma och jag var nära att ringa min hyresvärd och säga att ha måste komma och kolla vad det var för fel. Som TUR var hann min kära syster upptäcka "felet" innan jag hann ringa... Tror ni man kände sig smart när man hör Hanna inne från sovrummet:

- MEEEEN Frida, balkong dörren står ju öppen!!!

Haha, jag städade precis innan jag skulle åka till Brebban i lördags och tänkte vädra ut "lite". När vi kom hem hade dörren stått öppen i 1,5 dygn och det var minusgrader ute. Inte gött!

Peace,

Frippe

Idol

Hej kära blogg,

I kväll ska jag på idol-finalen - det ska bli sköj. Jag hoppas att jippot innan bjuder på god mat och inte små struntsaker. Tyvärr glömde jag kameran hemma och vi åker iväg direkt efter jobbet. Ska försöka kirra något med mobilkameran.

Själv har man inte fått ett enda julkort.... :(

Puss!

Julkort!

Jag fick mitt första (enda?) julkort idag. Så jävla fult men ändå så fint. Kortet är taget under en av mina absolut roligaste kvällar i mitt liv och det utstrålar massa kärlek. Frågan är bara hur kära Joppe kunde välja just det motivet som årets julkort... haha. Han är en äkta freak!





Frippe

Looooove

Såg ni BSF igår?
Jag blev så glad och helt varm i hela kroppen och satt och fnittrade för mig själv.
Va härligt det är att se kära människor!



XoXo
Frippe


yeaaaaaah

yeeeeeeeey, yeeeeeeeey,

yeeeeeeeey, yeeeeeeeey,

yeeeeeeeey, yeeeeeeeey,

yeeeeeeeey, yeeeeeeeey,

yeeeeeeeey, yeeeeeeeey,

yeeeeeeeey, yeeeeeeeey,

yeeeeeeeey, yeeeeeeeey,

yeeeeeeeey, yeeeeeeeey


Håll tummarna,

för att vi får lägenheten. ELLER VI HAR FÅTT DEN MEN JAG VÅGAR INTE TRO INNAN VI SKRIVER PÅ. hoppas hoppas hoppas hoppas att inget går fel!!


London

































Scott, thank you for an awesome holiday.
I LOVE YOU.

xoxo

Frippe


Give me

I kväll håller vi på att kolla på möbler. Vi ska ju faktiskt FÖRHOPPNINGSVIS snart flytta någonstans och behöver då komplettera med lite smarr-möbler. Kolla bara in denna fåtölj. Ok kanske LITE mycket, men sjukt cool. Det står inget pris dock, men med tanke på att den kommer från Nordiska galleriet där Frippe har posat i fåtöljer för 70 000:- så är den nog inte gratis. 

 
Alltså, denna goding kommer från Nordiska galleriet, bilden med såklart.


Jag längtar så mycket efter att få inreda och greja!! Jag hoppas hoppas hoppas på denna lägenhet nu, men jag har lärt mig att inte ta ut något i förskott.

Puss!


Blä säger kossan

Ja, jag vet att jag är dålig på att skriva, men jag har ingen ork. Detta jävla väder kan väl inte vara hälsosamt, seriöst!? I dag är ingen bra dag. Jag är snurrig, hittar inga julklappar och Frippe är bitchig i telefon. Enda bra är att jag nyss åt en lussebulle med Emma, den var inte lite god..

Hejdå.

Back

Tjeeeeeena!

Frippe is back in Svea. Vi har haft det hur jäkla underbart som helst. En härligt blandning av sightseeing, shopping och party. Sitter på tåget upp mot norr nu och jag längtar efter min säng. Har nog aldrig varit så trött som jag varit i dag i hela mitt liv. Kan jag bero på att jag inte sov något alls i natt. Vi åkte nämligen direkt från en fest (en grymt rolig fest dessutom) till flygplatsen i natt och det där med att sova hann vi inte riktigt med.

Jag återkommer med bilder i morgon.

Peace

Frippe 

Gött mos

Det bästa med att vara sjuk är att man får göra precis vad man vill, och att man får ÄTA precis vad man vill. I går åt jag Ljust bröd med gurka och oboy till frukost, och nudelsoppa till lunch, med kaka till efterrätt. I dag, ska jag äta precis samma sak :)

Hostig natt

Jag har hostat och snorat hela natten, så i dag är jag hemma som sjukling. Wi,wi,wi :( Hoppas ni mår bättre.

Eftersom jag bara sitter hemma och ugglar och kurerar mig så har jag tänkt att baka, men jag behöver tips.

VAD SKA JAG BAKA?
(inte för jobbigt och inte så nyttigt)

London baby!

Nu drar vi...



Hej hej, hörs snart igen.

Frippe


Gött

Hallå i stugorna.

På Häggan händer det inte speciellt ofta (läs aldrig) att det bjuds på några smarrigheter. Det får mig dessutom att tänka på utbudet av lunch. I vanliga fall äter jag på lunchrestaurangen på mitt jobb. Det är verkligen inte gott men jag gör det ändå nästan varje dag, finns liksom inte så mycket att välja på. Jag försöker ta med mig mat ibland men en kombinationen av att jag är en urusel kock och att det är galet tråkigt att äta samma mat middag, lunch, middag, lunch, middag, lunch... gör att det alternativet ofta går bort.

Jag jobbar från Stockholm den här veckan och då får man banne mig smaka på livets goda. I går åkte jag in till stekplan och mötte upp Elle för lunch. Vi gick på Kung Carl och fy satan va smarrigt det var!

Tack för smarret Elle. Hade kunnat göra det varje dag....


Smarr.


Smarr.

Förresten. I morgon åker jag och Scott till London - GLAD!

Frippe


Gratis är FÖR gott

Det finns ett stort på problem på mitt jobb. Ibland när det blivit över fika såsom tårtor, kakor, efterrätter, mackor och dyl. på vår konferensavdelning, så bärs de överblivna göttigheterna ner till vårt kök (på just vår avdelning). Detta kan ibland ske en gång i veckan men ibland även två gånger om dagen.

Detta kanske inte kan anses som ett problem, men..: De kommer alltid i ett begränsat antal. Jag sitter en bit ifrån köket och därför ser jag aldrig när smarrigheterna "levereras". Ibland har man tur och märker det av en ren slump när man går för att hämta kaffe, men ibland (oftast) har Emma haffat upp nyheten och springer förbi mitt rum med en tårtbit och ett stort leende. Hon visar upp godsaken och säger att jag måste skynda mig om jag ska hinna få något. Genast får jag panik. Oavsett vad det är så MÅSTE jag hinna få. Med hjärtat i halsgropen går jag med raska steg (inte allt för raska, jag får inte verka desperat eller väcka uppmärksamhet så att andra förstår innan mig) mot köket, oftast hinner jag. Det är inte alltid jag äter upp pajen, mackan eller morotskakan, men jag har i alla fall hunnit få en bit, före en massa andra. Hur stort fetto får man vara egentligen?

I dag har det både varit en kaka och en macka, jag hann med båda. Mackorna är lite kluriga, för dom brukar ligga i kylen, och om man inte tar mjölk till kaffet kan det vara lätt att man missar chansen. Jag, som lyckligtvis tar mjölk, fick en smarrig macka som faktiskt var önskad. Jag tipsade Emma och nu gick hon precis förbi med ett smajl större än ansiktet (och en macka såklart..). Nu håller jag äntligen på att stressa ner mig igen. Om jag inte får en infarkt innan 40 barre så vet jag inte vad...



Kanske ser ut som köttfärs, men är överbliven morotskaka......OBS! Ej fullstor tallrik.


RSS 2.0