Kvällens fyndtips

Fet murgröna till hallen; 20 pix på Ikea!



/E

 


Dagis får inga plus i dag

Edward har ramlat och slagit näsan IGEN, i dag blödde det :( Stackars tjoppas. Blir lite irriterad eftersom det är andra dagen i rad och på samma ställe han ramlat, kanske han inte kan stå där liksom?!



I morgon kommer mamma, det ska bli så mysigt! ♥ Och Edward, han ska minsann få vara hemma med mamma och mormor hela dagen!!

Kram E

Första byggbilderna

Detta hände alltså i går. Jag antar att det bara är någon slags ram för det som ska gjutas. Alltid något.

 

I dag är det Barkarby som gäller, men blandannat besök på Ikea. Jag är inte ute efter något speciellt men det brukar kunna bli en hel del ändå. Dom måste vara experter att få folk att handla onödiga saker som man just då tycker är JÄTTEnödvändig.

Hörs sen!

Elin


Bygget har tagit fart

Lite dålig uppdatering, men det händer faktiskt inte så mycket just nu. Hämtar och lämnar på dagis och däremellan hinner jag med några ärenden. Frippe var dock här i går, det var mysigt. Vi åt sushi och Edward fick en lära-gå-present i form av en rund(nästan) boll. Söt.

I går var jag och kollade på tapeter och lånade hem några böcker. Med andra ord så är bygget i gång, hela uppfarten är full med byggmaterial och i detta nu hör jag någon som står och skrapar här bakom väggen i vardagsrummet. Spännande!



Hur svårt är det inte med tapeter och färgval egentligen, man blir ju helt galen. Vadå beslutsångest, en av många saker som jag ärvt av min mor.

Om en timme ungefär så ska jag ta en sväng förbi M´s jobb och åka iväg en sväng, men det är hemligt.

Elin

Mållös

Jag finner inga ord.. tittade på nya säsongen av Svenska Hollywoodfruar.



Jag lovar mig själv att aldrig göra om det igen.

/Frida

Dagens bästa fynd

I dag fyndandes det en hel del på en outlet i Vällingby. Kom hem med denna fina och sköna tröja från Missoni, för 150 kr (!!!), en klänning från Marc Jacobs, en kjol och en mössa till Edward. Glad.

 

Fy vilket väder, vad ska man egentligen hitta på. Det passar nog bra med lite tvätt och städ och bus med Edward såklart.


Just det, byggarna var här i dag, de drar igång nu, så spännande! Nu är det bara att börja kolla på tapeter, färger, möbler och textiler. Kul (men tidskrävande).

 

Elin


Underbara Västkusten

Vi har verkligen haft en helt fantastisk helg från början till slut. Mysigt rum med fantastisk utsikt, otroliga middagar, båttur, prommis längst vattnet och en massa dans på kvällarna. Love. Nu är vi hemma med älskade tjoppas igen, tycker han har blivit större de två dagar jag varit utan honom. Önskar att jag kunde hålla honom hemma från dagis i dag, men det är väl lika bra att få in det här nu.

 

'

 

Elin


Söndag

Efter en lugnt fredagkväll blev det andra bullar på lördag. Började dagen med fika inne i stan med Anni, mycket trevligt att bara hänga och snacka lite skit. På kvällen väntade avskedsfest hon Emma som ska flytta till Paris. Riktigt grym hemmafest, mycket folk, dans och skratt - precis som det ska vara. Så dröm om min förvåning när jag faktiskt var ganska pigg i morse, jag hade nästan ställt in mig på sängläge - men icke. Och tur var väl det för istället tillbringade jag dagen med min bff Malli, Jolle och Sebbe. Lite seg var jag ju såklart men vad gör väl det när man är i världens bästa sällskap?!


Hoppas att du får en helt fantastisk tid i Paris E-J!

Nu blir det slapp framför någon bra film med Roddan för att ladda batterierna för en ny arbetsvecka.

Peace,
Frippe

Relaxing

Är i Stockholm nu och här är det skitväder. Scott är inne i stan på AW men jag var inte alls sugen så jag är bara hemma och tar det lugnt. Så himla skönt. Tända ljus, lösgodis och till sällskap har jag världens genom tidernas bästa serie - Entourage. Jag garvar högt för mig själv och det känns verkligen som att jag känner Turtle, Drama, E och Vince - my boys! :)




Hoppas att ni har en fin fredagskväll.

Puss
Frida

Resfebran?

Gud, jag är helt skakis. Vad är det med mig? Edward har precis åkt iväg till farmor och farfar och jag sitter i min ensamhet och väntar på att taxin ska anlända. Jag har ont i magen, mår illa och är helt skakis, tro om jag har resfeber. Jag har ju trots allt inte varit iväg en helg utan Edward en enda gång. Jag saknar honom redan, men jag vet att han är i trygga händer och jag ser faktiskt jättemycket fram emot i helgen.

Jag äter frenetiskt på naturgodis som blev kvar från i går, fastän jag mår illa. Shit, varför är jag nervös, det är ju inte så att jag inte har flygit förut, kanske är det lilltjoppen det sitter i ändå.



Nej, mot Bromma och tids nog Tanumstrand. Nu ska jag bara njuta och ha det gött.

♥/E

PS! Om ni tycker att jag har blivit väldigt brun på väldigt kort tid, så förstår jag inte riktigt vad ni menar... DS!

Morning!

God morgon gott folk!


Bjuder på en snyggvebild så här på morgonkvisten.

Snart är en vecka i Övika avslutad igen. Tiden springer iväg som vanligt. Jag har hunnit med två fotbollsmatcher med Roland United, mys hemma hos mamma och  hos Sara och hos Mormor (luffare yes it is) och jobb.

Annars är allt lugnt. Lite halvless på allt och inget just nu men jag hoppas det går över. Tror jag behöver en semester och det får jag ju snart. Blir ju inte bättre av att hela världen verkar gå riktigt dåligt just nu. I går på nyheterna sa nån välkänd ekonom att vi kan vänta oss minst 10 väldigt tunga år. Kul! 

Den 8 Sep åker vi i alla fall till Sydafrika på semester, då ska jag banne mig lova mig själv att inte ens läsa jobbmailen på 10 dagar!

/Fripp

Regn och tårar

I dag var det ännu mer tårar, fy. Jag måste nog ringa om ett tag och höra hur det går, för i dag var han verkligen jätteledsen, stackars lilla tjoppas. Det regnar och är inte alls speciellt behagligt ute, men vad gör det när man sitter inne och tittar på det. Det ser dock ut att spricka upp om ett tag.



M åkte till Västkusten i morse och i morgon är det min tur. Dags att börja packa kanske. I kväll kommer Emma hit, det är verkligen på sin plats med lite kvalitetstid innan hon flyttar till Paris. ♥

Elin

Han förlät mig

Vilken härlig dag även denna har varit. Det är verkligen skönt att få några timmar själv om dagarna och bara få fixa saker som aldrig annars prioriteras. Att man sen har mer energi och mer lust att leka när man hämtar Edward är ju också ett plus.

Han var inte alls ledsen eller arg på mig i dag när jag hämtade honom, skönt. Det hade inte varit några som helst problem i dag och han hade sovit och ätit bra.

När vi kom hem spelade vi en massa fotboll i vardagsrummet. Det går så snabbt nu, han springer nästan fram och det roligaste han vet är att ha en boll framför sig och kicka. Vem vet, vi kanske har en ny Zlatan på G?

Hittade ett foto på mig och M från förra påsken, overkligt att little E ligger i min mage.


I morgon ska jag på besök hos naprapaten, håll tummarna för att hon kan få min huvudvärk att försvinna, det vore som en dröm.


Hoppas ni har en mysig kväll!

Elin

Städ, disk och fix

I dag har jag faktiskt varit duktig. Jag har hunnit plocka ordning massa kläder, "för"packa till M som åker i morgon, tvätta och diskat. Däremellan fixade jag på beställning vår snygga lillasysters blogg, hon har tjatat om hjälp ett tag så det gäller ju att passa på när man har tid.

Ni hittar henne här: MENTRORU




Elin

Dagens mammapoäng: 0

Fy vilken morgon. Edward grät och grät när jag skulle lämna honom och ville inte släppa min hals. Hur bra mamma känner man sig egentligen när man lämnar sitt gråtande barn?

Han kommer nog vara sur på mig när jag hämtar honom senare. Just nu vill jag bara åka och hämta honom på en gång.


Elin

Pärlan på plats

Åh vad jag gillar vår nya lilla fina bil! Barnstolen är på plats och allt känns perfekt. Jag har tagit en provrunda och köpt snus och den är tillochmed rolig att köra. Glad.


 

Det har verkligen varit en perfekt dag och kväll. Tro vad som står på schemat i morgon då, ingenting skulle jag tro. Jag ska försöka röja lite här hemma, har inte haft en enda sådan dag ännu när jag varit hemma själv, bara rännit runt, men nu jäklar ska det rensas och fixas. Någon som vill joina? :D

 

Elin


E som i Edward

Vilken härlig dag!

Jag hade verkligen inte tänkt att handla mer höstkläder till Edward men i dag gick det bara inte att stå emot. Detta håller på att förvandlas till en fyndblogg, för det var verkligen riktiga fynd! Om ni har vägarna förbi så åk till Djursholm och "Smultronet", de sänkte till 70% på en massa fina och bra grejer i dag. De har Esprit som ju i vanliga fall är rätt billigt och nu nästan gratis.


Jag älskar att Esprit märker mycket av deras kläder med "E", det blir liksom Edwards egna lilla kollektion, ändock delat med många andra :) Vi har samlat på oss en hel del sådana kläder nu. Fyndade några vanliga pikétröjor märkta "E" i Uppsala och i dag blev det en till i vit (praktisk färg,not).



Åt även på sushi-stället där på torget och det var riktigt bra. Jag fick inte ens bära ut tallriken till bordet själv utan han gick bakom mig till bordet där vi satt ute, gött.

 

Hämtade min älskling vid 2 och nu kommer min andra älskling hem om någon timme. Då ska vi åka och hämta bilen, kul!

 

Elin


Löven börjar gulna

Jag har haft sådan ångest över att hösten och vintern är på gång, men nu har jag faktiskt börjat tycka att det känns ganska mysigt. Tittade på lite foton från i vintras och det är ju så vackert, men ack så kallt.

Lite skönt är det att löven börjar gulna, för jag har inte längre någon kraft att hålla på att fixa i trädgården. Jag känner mig mätt på växthus, pellisar och vinbär för i år, konstigt nog.

Nu ska jag fixa mig lite och göra något vettigt. I eftermiddag hämtar vi bilen.

 

Elin


Fynd x4

Det är så svårt att hålla sig ifrån att handla när det är så sjukt billigt som det är nu. Nilson har börjat med halva reapriset och jag hade kunnat köpa hur mycket som helst. Dessa fyra par fick jag för drygt 500 kr, ordinarie pris är flera tusen. Tre av dom är ju tillochmed perfekta till hösten. Får se vad M säger när han kommer hem, att fyra par skor till ska klämmas in i garderoben är nog inte helt populärt :) Får nog ta och rensa bort några andra som kompensation.



Nu ska jag göra lite stuvade makaroner, det var inte i går. Det gick för övrigt jättebra på dagis i dag, men det var inte roligt att lämna i morse, han ville inte sluta kramas, älskade lilltjoppas.

Elin

Bröllop



Igår firade vi Emil och Sofia.
Dom var så vackra och strålade verkligen av lycka och kärlek. Underbart!
















Älskade lilla norpan - jag önskar dig och Sofia all lycka!


Frida

Uppsala

Vi åkte till Uppsala över helgen, därav dålig update. Jag har inte svikit igen, promise.

Det blev bilbyte i fredags. Inte riktigt den vi tänkt oss men det blir nog jättebra ändå. Det blev en miljöbil, Citroen C4 Bioflex, känns bra att vara lite miljömedveten + att det är gratis tullar inne i stan, dvs. perfekt om jag ska köra till jobbet. Sen drar den ungefär hälften av X5:an också. En perfekt andrabil tror jag att det kommer att bli! Att den är lite större än tänkt är ju bara bra, då kan Edward sitta kvar i baksätet.




I morgon är det dags för en ny dagisvecka för Edward. Jag måste ringa försäkringskassan och höra hur allt funkar och om jag kan ta ut mammapenning fastän jag är hemma!? Krångligt det där.

Hörs sen.

Puss E

Fredag!

Hallå där!
Roligt att Elle är tillbaka. Känner lite press på mig nu att jag också borde ge er en update, tar därför en liten paus från jobbet (istället för kaffepaus) och uppdaterar här lite snabbt. Ska snart iväg och fixa håret hos frissan, verkligen på tiden, utväxten är inte att leka med. I morgon står bröllop på schemat, inte mitt alltså utan min gamla barndomsvän (och även min allra första pojkvän), Emil ska gifta sig. Temat är turkost och orange och jag är fortfarande i valet och kvalet om vad jag ska ha på mig, får se hur det slutar. Återkommer med bilder på söndag.

Annars måste jag bara rekommendera mig nya favorit. Goda, fina och gulliga tuggummin. 


Trevlig helg på er.

Peace,
Frida

Inget bilbyte

Nej det blev inget, vi fick ingen hjälp. Jag hatar ställen som har dålig service, blä. Vi återupptar jakten i morgon eftermiddag.

Det gick förresten super på dagis i dag, han somnade (efter litet tårar) och åt till och med ärtsoppa, det ni. Efter dagis gick vi och lekte på lekparken som ligger precis utanför och det var minst sagt populärt. Han har gått hur mycket som helst i dag, han går numera utan mål :)

 

De timmarna jag fick i dag barnfri var tänkta att bli effektiva, men det enda jag fick gjort var att koka ägg (tog typ en timme) och ta på mig en ansiktsmask som jag fått av Emma för ett tag sen. Tog ett kort men det vågar jag inte visa, jag blev lite rädd för mig själv.


Just nu är det Sommar med Ernst, rödtjut (ja, på en torsdag), Digestive med Brie och päron. Gött. Edward sussar sött, han är verkligen helt slut efter dagisdagarna, sötnosen.


Elin


Dagiskillen

Nu har jag lämnat Edward ensam på dagis i några timmar, eller förskolan som det så fint heter numera. Dagis låter bättre tycker jag, liksom gulligare. Jag är faktiskt inte nervös, det gick så himla bra i går och han har så roligt hela tiden. I dag ska han äta lunch "själv" också, tydligen skulle det serveras soppa, så det blir intressant att höra hur det gick sen.

Efter att jag lämnat honom för en timme sen ungefär så åkte jag till en bilhandlare här i Täby, vi ska byta bil för X5:an är alldeles för stor och dyr tycker jag, nu när M ska få en ny firmabil. Eventuellt blir det en liten bubbla. Vi ska dit när Mark kommer hem från Norge, så ni får höra sen hur det gick.

Vaknde 5 i morse av att jag hörde någon som stod och tog i, och mycket riktigt, blöjbytar-dags! Tänkte att han skulle somna om någon timme, men när jag ställde honom i spjälsängen blev det samma visa igen. Det verkar som att fullkornen som serveras på dagis sätter igång magen minsann. Med andra ord hann vi med att leka en hel del innan dagis också, jag lekte med ett öga stängt. Sjukt trött.

 

Nästa helg åker jag till Tanumstrand med M och lämnar Edde hos farmor över helgen, lite pirrigt men sjukt roligt känns det. M´s jobb har konferens och får ta med respektive, det gillar jag. På lördagen ska det vara finmiddag och jag känner verkligen för att vara fin. Vad tror ni om denna klänning?

 


H&M 499:-

 

Hörs sen, hoppas ni har en bra dag. Nu ska jag få i mig något att äta och sen ska jag försöka röja lite här hemma, i lugn och ro, inte helt fel.

Puss/E


I´m back!

Jag har fått en hel del skit för att jag inte bloggat på länge, och okej, det kanske är berättigat, men här är jag! Det blir liksom så mycket att berätta när man inte bloggat på länge, så det blir värsta grejen att börja igen. Where to start? Den största händelsen är såklart att Big E har börjat dagis (!!!), i måndags var första dagen och inskolningen är nu i full gång. Det går jättebra, över förväntan, men det är jättejobbigt att inse att några andra människor ska ta hand om honom så mycket, och det dåliga samvetet börjar redan gnaga. Vad mer, han har börjat gå, långsamt, men säkert framåt. Han är så duktig, den duktigaste i hela världen. Han säger mamma, pappa, pingu, "vad gör du" och hej hej. Han är en fena på att peka, på allt han vill ha och får han det inte så får man sig en rejäl utskällning.


Påväg till dagis, första och andra dagen...

 

Vad har mer hänt.. Massor, såklart. Vi har haft en fantastisk semester, men tänk att den redan är slut. Det känns som att vi knappt hunnit vara hemma i huset något alls, och kunnat utnyttja allt som har med hus att göra, men det upphör väl inte att vara bra bara för att sommaren är slut, hoppas jag. Det är så mycket man inte hunnit med här hemma och flera kära vänner man inte hunnit umgås och kramas med på hela sommaren.

Det börjar verkligen bli höst nu och det är så mycket på gång. Edward börjar som sagt dagis, jag börjar på nytt jobb den 1:a september, Mark började sin nya tjänst nu efter semestern, vi ska börja bygga ut första veckan i september, och ja, det räcker nog.. Det ska bli intressant att se hur vardagen kommer att gå ihop men jag är så glad att jag har lyckats hitta ett jobb där jag kan jobba deltid. Jag ser verkligen fram emot att börja jobba med det här, det ska bli så roligt, men samtidigt helt obeskrivligt konstigt.

Hösten innebär nya rutiner och nya tag, blandannat ska jag bli lite mer sportig. Nya springskor är inköpta och de invigdes häromdan! Okej, det blev ingen springtur, men en snabb prommis i alla fall, alltid något. Beach 2012 here I come!

 


Fina dojer va? Härta borta härta på Intersport, ingen skräll kanske..


Vet ni vad? Jag ska blogga redan i morgon, promise. Nu ska jag vattna en skvätt, fastän mina gröna fingrar på sistone har blivit lite sådär grön/gula, liksom löven på blommorna.


Puss / E


Veckan som gått

Tiden bara springer iväg när jag är hemma i Övik och jobbar. Finns så många jag vill hinna träffa och dessutom är det roligare att jobba i Övik eftersom jag då har kollegor till skillnad mot när jag sitter i Stockholm som en ensamvarg. I kväll är det dags att packa min lilla väska igen och i morgon flyger jag tillbaka till Stockholm.

I måndags fick jag äntligen se mina föräldrars sommarstuga som dom har köpt. Ny väg håller bo att dras, skog avverkas och sen väntar en rejäl renovering men GUD så bra det kommer bli. Det kommer lätt bli mitt smultronställe - jag kommer vilja tillbringa all min lediga tid där på sommaren. Det kommer bli så härligt, jag har alltid drömt om att kunna bo så nära vattnet, så rofullt och helt fantastiskt att bara kunna gå ner några meter och ta ett dopp.

Se va underbart!


Ett premiärdopp hann jag med. Soya blev glad att hon fick sällskap.

Annars har jag hunnit med en hel del mys hemma i Brebban med mamma, en afterwork med Sara och Elin på Oleary´s, lite shopping... förutom att jobba då såklart.

Ikväll blev det en löptur runt "EU-svängen", nu är det dags för en dusch innan det är dags att stupa i säng.


Efter löpturen.
"Hej jag är en hund - ge mig en godis" (internt)

Tack och hej!

Frida

RSS 2.0