Lyx!

Hola!

Hoppas att ni har haft en trevlig helg.
Ny vecka - nya tag.

Igår jobbade jag hemifrån - eller inte från mitt hem men från Elles hem.

Det borde jag verkligen göra oftare, snacka om lyx, kolla in mitt eftermiddagsfika som jag fick serverat. Lite skillnad mot den ruttna koppen kaffe som jag vanligtvis traskar iväg och hämtar. Gött!

I bakgrunden skymtar ni även Elles finfina ljusstake som hon (med lite smakråd från mig :) "slängde ihop" i lördags.
Så himla fin blev den! Får be att hon tar en bättre bild och lägger upp senare.



Idag har jag hunnit med att hämta ut mitt visum till Mozambique på ambassaden och ätit lunch med Anna.
Effektivt av mig och mycket trevligt att hinna med att träffa Anna. :)

Ha en trevlig kväll gott folk!

Peace,
Frippe


Lördagsmys!

Eftersom Scotty är i England så är jag hemma hos Elle och co. Vi har verkligen haft en super mysig dag! Käkade god frukost tillsammans, jag och Edde har lekt och myst massor, åkt på babysim med Edde, varit i Täby centrum och shoppat lite julsaker och nu har vi precis avslutat adventsfika -glögg, lussekatter och pepparkakor.



Lots of love!

xoxo
Frippe

Show på Olles

Förra fredagen var jag, Anna och Sara på Olles där det anordnades en "extreme show" med Make up och hårstyling. Det var faktiskt riktigt bra, mycket bättre än jag förväntat mig. Kvällen var lyckad och även om vi alla tre var väldigt skötsamma och gick hem tidigt så var det en väldigt lyckad kväll!







Nu måste jag packa det sista inför morgondagen, ute i sista sekunden som vanligt...

Natti, natti!

/Frippe

Årets julklapp...



En surfplatta - wtf! Ja, jag är väl gammalmodig men det vill jag inte ha!
Ta mig tillbaka till 1999 eller kanske 2003, tycker jag är mer rimligt :)

  • 2010 - Surfplatta
  • 2009 - Spikmatta
  • 2008 - En upplevelse
  • 2007 - GPS-mottagare
  • 2006 - Ljudbok
  • 2005 - Pokerset
  • 2004 - Platt-TV
  • 2003 - Mössa
  • 2002 - Kokbok
  • 2001 - Verktyg
  • 2000 - DVD-spelare
  • 1999 - Böcker
  • 1998 - Datorspel
  • 1997 - Elektroniska husdjur
  • 1996 - Internetpaket
  • 1995 - CD
  • 1994 - Mobiltelefon
  • 1993 - Parfym
  • 1992 - TV-spel
  • 1991 - CD-spelare
  • 1990 - Wok
  • 1989 - Videokamera
  • 1988 - Bakmaskin

/Frippovish


Jag hinner inte med...

Herre jesus, veckorna bara springer iväg. Trots att jag har varit hemma i Övik två veckor nu så känns det som att jag inte har hunnit med nånting. Efter jobbet är det plugg... sen försöker jag hinna med att träna, städa, tvätta, vill ringa mina vänner som bor på andra ställen o Sverige, träffa nära och kära i Övik... men tiden räcker liksom aldrig till. Sen dyker det ju alltid upp massa andra oplanerade saker, som förra veckan - vattenläcka i källaren och mitt förråd. Jag har ju dessutom bara mig själv att tänka på, hur ska det bli den dagen när man har små knoddar att tänka på också, det kommer ju att bli en ren katastrof för mig! 

I morgon är det fredag igen och jag ska sitta på flyget till Stockholm klockan 5. Scott ska till England och titta på Rugby över helgen så jag ska åka till Elle med familj och mysa. Nästa vecka blir det jobb från Stockholm och sen kryssning med mamma, pappa, Elle, Mark, Edde och Scott helgen efter. Sen, helgen efter det så åker jag och baby till Sydafrika i 3 veckor... Mycket roligt att se framemot nu!

Jag tittade ut på min balkong igår kväll innan jag skulle sova och upptäckte en till sak som jag borde ha gjort den här veckan...



/Frippe

Lanvin-hysteri

Som vanligt när HM har någon gästdesigner är det ju som ni vet fullständig kaos. Direkt läggs kläder ut på tradera och skjuter i höjderna, jag fattar inte själva grejen, men likt förbannat gör jag samma sak själv!!!

Gick förbi HM i dag i Täby C och skulle bara kolla om något fanns kvar. Självklart kom jag inte hem tomhänt. Nu har jag världens ångest. Det är ju inte billigt direkt, och jag har så svårt att veta om jag köper det för att jag verlkigen gillar det eller om det bara är hysterin som gör mig galen.

T-shirten gillar jag verkligen, den är lite längre och snygg att ha till tajs, och skorna med..när mina tår slutar göra ont, men kjolen, jag vet inte, den åker nog tillbaka, den är vollangig med massa tunga lager. Vad tycker ni? Kanske åker skorna också tillbaka......Jag köpte i alla fall ingen konstig klänning som jag aldrig någonsin skulle ha använt, det är jag rätt stolt över, tror jag. Har ni köpt något?

 

 

Puss Elle




Ångerrrätt

Jag tar tillbaka det där som jag skrev om att:
"Elle sköter sig exemplariskt på bloggen".

:)

/Frippe

Dåligt...

Ja, riktigt dåligt går det. Jag blir så ledsen men jag antar att vi måste ha lite tålamod. Jag vet ju hur många visningar och budgivningar Elle och Markan var på innan dom fick napp. Jag blir så trött bara, jag vill ju hitta något nu!

Tur att jag har superman på mitt skrivbord... gör mig i alla fall lite glad varje gång jag ser skrivbordet på min dator.
(och jollmas är ju också där nere på hörnet förresten, hon är ju en solstråle i sig)



/Frippe (typ bostadslös - varannan vecka iaf)


Hoppas hoppas hoppas!

Hej på er,

Ber om ursäkt för min frånvaro men jag tycker att Elle sköter sig exemplariskt på bloggen för tillfället så jag känner att det inte går någon nöd på er.

Allt är toppen med mig!

Nu behöver jag bara er hjälp, jag vill att ni håller alla tummar ni har för att de lägenheter som vi kollade på i helgen stannar på rimliga priser så vi kan lägga ett bud och vinna skiten. Jag vill så himla himla gärna att jag och Scott ska få ett gemensamt hem i Stockholm, det hade varit så underbart. Vi har hittat två lägenheter som vi verkligen gillar och vi har bestämt oss för att gå med i budgivningen, jag vågar inte hoppas för mycket eftersom jag har lärt mig av Elles tidigare äventyr, det är lätt att bli överentusiastik och sen blir man så extremt besviken när budgivningen spårar ur och priserna skjuter i höjden. Men hoppas kan man ju alltid - och det gör vi verkligen!

Nu håller vi tummarna, okej?!

/Frippe

Innedag

Verkligen ruskväder ute i dag så vi håller oss inne, speciellt eftersom Edde är förkyld. Vi har pysslat lite med det vanliga undanplockandet, diskning och tvättning. Folk som har flera barn är mina idoler, hur hinner de med allt fix när det finns FLERA småttingar som kräver 100% uppmärksamhet, bajsar ned kläder och kissar i sängar? På något vis antar jag. Börjar förstå min svägerska som säger att hon haft en fjäder i rumpan sedan hennes barn kom, så fort man sätter sig ner så studsar man upp igen, alltid är det något som händer eller som man ska hinna med :)

I dag har jag också fått ner alla kläder som Edde växt ur. Så hemskt vad kort tid de används, men jag får skylla mig själv som köpte så mycket innan.

Vår sjukling i går:


Grattis pappa på farsdag!

Synd att jag inte kan vara hemma och ge dig en kram..

Grattis också till Mark som firar sin första farsdag, du är bäst i världen. Edde kämpade som en tok i morse och 06:30 var farsdags-frukost med present serverad, inte illa.




Puss
Elle


Lördagsbakelse och snorig bebis

Dagens babysim gick som en dans, i dag fick vi hälla vatten över huvudet på Edde, det tyckte han var jättekonstigt. Nu har han precis somnat men sover väldigt oroligt, tror att han håller på att bli förkyld, han är jättesnorig och nyser ofta, sen vaknar han helatiden för att han inte kan andas genom näsan när han nappar. Stackars liten. Nu har vi även sänkt spjälsängen till lägsta stadiet så att han inte får för sig att hasa sig över. Fick höra något riktigt riktigt fruktansvärt i dag, som en väns bekant utsatts för och jag ryser bara jag tänker tanken. Det går verkligen en kall kår genom hela kroppen på mig. Ja, ni kan ju tänka er det hemskaste man kan vara med om som förälder till en liten bebis...

I dag har vi som sagt varit på babysim, småshoppat lite i Täby C, ätit tacos och snart blir det efterrätt för fulla muggar. Jag fick bestämma efterrätt i dag när vi gick på ett konditori och köpte bakelser med hallonmousse, maräng och sockerkaksbotten, HOOOOOOOPE good. Ser dom inte smarriga ut?!




Hoppas ni har en fin kväll. Ta hand om varandra!

Kram
E

UPPDATERING: BAKELSERNA ÄR SLUT OCH JAG SÄGER BARA ETT ORD: OJ.............



Godmorgon bloggen!



Här har vi varit vaken i flera timmar, tidigt ska det vara!
Hoppas ni får en fin dag.
Kram från oss!

Fredag är fortfarande fredag

Innan jag gick på mammaledighet trodde jag att alla dagar skulle flyta ihop och att man inte skulle uppskatta helgerna längre, men så är det verkligen inte i mitt fall. Jag ser fram emot helgen hela veckan när vi alla tre ska få vara tillsammans dygnet runt! På fredagsmornarna nästan pirrar det i kroppen för att det är helg och jag kan knappt bärga mig tills Mark kommer hem. Och nu är han det :) Edde sover så sött och vi sitter och kollar på idol med en kaffe och after eight, panshovarning, men vi har faktiskt druckit vin och ätit ostkrokar innan :)

I morgon är det babysim som gäller!

Just det, Frippe - passar du på att ligga på latsidan nu bara för att jag är back on track? Skärpning!

Puss
Elle


Edward några veckor gammal...pappa tröstar

Sovhatarn!

Sötaste skitungen har äntligen somnat. Att sova verkar verkligen inte vara något han gillar! Inte bara sover han bara små stunder på natten, det är nästintill omöjligt att få honom att somna på dagen också. Han kan liksom aldrig somna själv när han är trött, utan jag får vagga  honom timme in och ut tills han somnar och han gnäller som en gnällspik hela tiden, för att han är ju super-övertrött. Ja, ja, någon gång ska han väl förstå att det är så mycket enklare att bara blunda :) Pluttis..

Egentligen är det ju enklare att gå ut och gå och få honom att somna, men en städfirma är här i dag och provstädar, så jag måste hålla mig hemma. Helst skulle jag vilja fly ut, jättepinsamt att bara sitta här som en mupp, i stället för att hjälpa till att städa upp sin egen skit. Iofs har jag sprungit runt och städat hela morgonen innan de kom :) Knäpp man är.. Om de verkar bra ska de komma en gång i månaden och storstäda, kan verkligen behövas, för jag och M är experter att bara städa sånt som syns men tydligen finns det damm under soffan också :)

Hoppas jag hinner mig ut i dag, Edward har tjatat om att köpa en farsdagspresent, så vi får väl se vad det blir ;) Sen får jag ju såklart inte glömma min egen fina pappa. Vad ska ni ge era pappor?

Kram Elle



BSF och ljus-mys

Ni missar väl inte bonde söker fru? Kvällen till ära övertalade jag M att vi skulle baka muffins tillsammans, jag var så sjukt sugen, och gött var det. Jag var sugen på vanliga muffins, men hittade bara massa konstiga recept, ni vet med morot, vit choklad och typ kanel. Sökte därför på "vanliga jävla muffins" och det visade sig att det fanns en låt som hette det, jaja, whatever :)

Det är lite småkyligt i vårt sovrum så vi har börjar tända lite ljus på kvällen innan vi går och lägger oss så att det värms lite, fast mest för att det är mysigt tror jag om jag ska vara ärlig :) Nu är det nog dags att krypa ner, klockan är ju trots allt snart nio och BSF börjar närma sig sitt slut! Hoppas Edde vaknar snart och är hungrig, han har inte alls varit speciellt intresserad av att äta i dag, allt annat har varit roligare! Sötnos..

Bilturen gick bra i dag by the way. Julia och hennes lilla Wilma följde med och det gick super!

Kram Elle




Skottarn

Superman säger godmorgon!




Flyget i går från Umeå var såklart försenat men det gör ju att man längtar ännu mer. När Mark kom hem vid 8-tiden drog jag mitt strå till stacken. I I<3NY-mjukisar, rosa gummistövlar och dunjalla gick jag ut och skottade. Synd att inte M fångade mig på bild, för det hade varit en syn. Tog ett kort nu i morse ut genom dörren, ut vågar jag mig inte, men det är lite svårt att se min snyggt skottade gång ner, men jag lovar att jag slet! Det var faktiskt mysigt med lite hus-sysslor, men det skulle jag säkert inte säga efter några år :)




Nu ska jag försöka mig på en dusch, tänk om någon hade sett mig när jag skuttar fram bakom duschen var 5.e sekund och gör en ful grimash så att Edde blir glad. Inte snygg brud :)

Det blev inget bullbak i går och i dag ska jag våga mig ut med bilen, jag är lite nervös...

Kram Elle


Mammashopping

Det är dyrt att vara mammaledig! När Edde slutat skrika har en ny värld öppnats och jag har plötsligt får tid att börja tänka på inredningsgrejer och stuff, och det känns i plånkan. Alltid ser man något göttigt och är det inte inredning så går det ju inte att gå in i en butik med barnkläder utan att handla. Jag har dock varit väldigt duktig på att inte handla en massa struntkläder åt mig själv, bara nödvändiga saker :)

Här kommer ett litet shoppingurval i bilder! Ni slipper se alla Eddes kläder :) Jag funderar på att rensa en massa hemma nu när jag har tid också. Kanske kan sälja lite saker som inte används, det skulle ju inte skada. Problemet är ju bara att man tror att allt ska komma till användning, nån gång. Att det ska vara så mycket svårare att göra sig av med grejer än att köpa nya.

Just det, jag skulle ju baka. Recept recept recept..

Puss!



fårskinnsfåtölj som är sjukt skön!


Chokladskål och.. annan skål


En miljonte ljusstake


Mysig åkpåse till Edde (fast den var längesen jag köpte i förebyggande vintersyfte :)

60 ML!

I dag har jag lyckats få i lillknatten 60 ml ersättning. Det låter inte mycket men det är en hel del mer än innan kan jag lova. Börjar få lite panik över att han inte blir mätt med amningen, men ändå inte vill ta nappflaskan. Ska testa i kväll igen, skam den som ger sig. Tycker så synd om honom bara, när han gråter och kollar på mig som att jag är världens elakaste människa som ger honom något så hemskt äckligt att äta. Tänk om han ändå förstod att han kommer att bli riktigt mätt för en gångs skull, om han ändå mumsar i sig lite ersättning.

Jag hade tänkt att ge mig ut i mitt och Eddes nya vrålåk i dag och inhandla lite saker i Arninge, men det är snöstorm så jag vill helst inte ge mig ut på vägarna. Det blir en innedag med mys i stället. Kanske man ska baka något... typ bullar. Det är verkligen en helt ny värld det här, att kunna välja och vraka över vad man ska hitta på på dagarna.

Mark är i Umeå i dag och jag ber till vädergudarna att han kan ta flyget hem i kväll och att det inte blir något knas.

Nu är det dags att slänga in lite mer ved i kakelugnen, brrrr.

Puss Elle

 

 




Morgonmys!

Eftersom Scott var bjuden på födelsedagsfest igår och jag verkligen inte var sugen på partaj, åkte jag hem till Elle, Mark och Edward för fredagsmys. Vi hade en jätte mysig kväll med god mat och massa annat gott.

Nu på morgonen bjöds det på en riktig hotellfrukost och nu fortsätter vi att mysa med lilla Edward. Han är verkligen helt underbar, som en helt ny bebis nu när hans mage har börjat ordna upp sig. Så snäll, underbart söt och alldeles alldeles underbar!


Älskade Edward Harry myser i sängen.

Puss,
Frippe


Julklapp :)

Igår kväll överraskade Scott mig med att boka våra flygbiljetter till Sydafrika. Eller, jag visste ju att han skulle boka men överraskning bestod i att jag fick mina biljetter av honom i julklapp... världens bästa julklapp med andra ord. :)

Glad - glad - glad, nu måste jag bara fixa visum och ta vaccination, sen är vi ju så gott som resklara!

Idag bjöd chefen på tårta till morgonfikat... smarr, smarr.



Trevlig helg!

/Frippe

Aj aj... Längtar!

Köpte kort på Friskis igår och inledde med ett gympapass. Kan knappt gå idag, vältränad man är...
Dags att sätta fart, är ju bara drygt en månad till kvar till Beach 2010 Mocambique!

På tal om det kan jag inte beskriva i ord hur mycket jag längtar till den 17 december när jag kommer ligga på en strand och sola. Känns verkligen som en dröm just nu...


Stranden i Inhambane där vi ska bo...


Barra lodge.

Nu blir det plugg!

/Frippe

Fest-Frida och Kalas-Karin



Min sister in crime från Båstad, min kära kära vän Karin var och hälsade på mig och Roddan i helgen. Det var så galet roligt att få tillbringa en helg med henne och jag insåg verkligen hur mycket jag saknar att inte ha henne så nära längre. Vi pratade massa minnen sedan tiden i Båstad och skrattade åt allt roligt och galet som vi gjort. Blev dessutom utgång både fredag och lördag och vi fick möjlighet att visa att vi fortfarande är två partypinglor på hög nivå. Känner mig så galet sliten efter helgen men det var det verkligen värt för vi hade så otroligt roligt!


Röj på Cliffan som vanligt!




Paris

Jag hann faktiskt med en liten liten sväng till Paris när jag var i Frankrike och jobbade. Jag hann inte se så mycket, var dessutom sjukt trött så var inte på något sightseeing eller shoppinghumör alls, men känslan jag fick var väldigt bra och jag skulle gärna åka dit på en weekend och se lite mer av staden.




Tänkte gå in och shoppa loss här med det var så lång kö så jag sket i det ;)

/Frida

RSS 2.0