Tjejkväll + Glada nyheter

Ikväll har det varit tjejkväll i Övik. Jag spenderade kvällen med Mamma, Kicki och Hanna. Galet mycket folk hade tagit sig ut på stan och det var väldigt trevligt. Jag höll dock hårt i plånboken och köpte inte en enda pryl, har bestämt mig för att endast köpa sånt som jag verkligen behöver och något sånt hittade jag inte. De övriga var dock på riktigt shoppinghumör och jag fick agera smakråd vilket var roligt det med.

I morse fick Scott reda på att han har fått ett jobb i Stockholm. Jag kan inte förklara i ord hur glad jag är. Äntligen kommer vi i alla fall bo i samma land och det är ett stort steg i rätt riktning. Nu ska jag bara fixa något boende till honom som jag lovat honom "inte skulle vara så svårt". Dags att dra i alla kontakter man har...

Bjuder på två bilder från 2006 när jag och Scott träffades. Tänk vad fort tiden har gått.





Frippe

PS. I morgon ska jag bjuda på den fina låten som Elin skrev på tåget... har den på min mail på jobbet. DS.


Tåget Tord

Jag har tråkigt på tåget och testar om detta funkar. I morse skev jag en dikt till Frida när jag satt på tåget, den verkade inte vara så uppskattad dock.. Puss

ÄNTLIGEN!

Jag är så glad, för precis den här tidpunkten på året så händer det: 

De smarriga små mandarinerna som har tunt skal och är sura som citroner kommer in i affärerna. JAG ÄLSKAR DOM! Inga äckliga tjockskaliga med kärnor som smakar gammal soppa. I dag ska jag köpa en hel bunt! Jag gillar att de är så små också, för då kan man köpa fler :)



Puss!


Bikten

Gårdagens händelse kan sammanfattas som följande:

  • Ett kontorslandskap
  • Ett knäböj med ryggen mot kontorchefens rum
  • Ett obeskrivligt läte
  • Ett par stringtrosor

Tror inte jag behöver säga så mycket mer.......



Mmmm Marinette

Måste börja med att säga att min syster är knäpp. Låter på henne som värsta grejen har hänt men det är bara roligt. Hon är rolig och söt.

Har suttit och kollat på Idol, såg det igår också men då tyckte jag det var trist, ingen som var i närheten av att vara min påse chips.
Men ikväll.... OMG! Marinette var ju HELT galet bra. Jag fick ståpäls och lipade i minst 5 minuter efter att hon gjort sitt framträdande. En röst fick hon också, trots att mitt batteri snart dör och jag har glömt min laddare i Stockholm. Då fattar ni hur bra hon var va?





Någon som håller med mig?


Frippa


Lammen tystnar

Jag återkommer om saken i morgon - jag måste smälta det här.

Tack för all uppmärksamhet och omtanke i denna jobbiga tid.

/Elle

Elle - vad hände idag?

- F r i p p e


I don't care if Monday's blue

Den här dagen må vara sjukt seg, men jag fullständigt älskar dagens TV-tablå! Det är inte det att jag helt desperat måste kolla på TV, men det är så mysigt att ligga i soffan och bara koppla bort allt annat för en stund. Jag längtar!


/Elle


Tågbloggar'n

Sitter på tåget från Stockholm. Det enda flyget som fanns gick klockan 16.25 ikväll så jag kände att jag hellre tar tåget än att sitta på Arlanda och ruttna. Vinkade av Scotty på flygplatsen och det gick faktiskt ganska smärtfritt. Förhoppningsvis kommer han ju tillbaka om 1 veckan (!!!) så jag bestämde mig för att jag inte skulle börja lipa - så sagt och gjort - inga tårar.

Helgen har varit helt underbar. Jah har fått umgås med mina absolut bästa vänner och samtidigt som min love, verkligen perfekt. Jag vill tacka alla för en grym helg och för at vi har fått bo hos er (E och M och M och M). Hoppas att ni har uppskattat helgen det lika mycket som jag har gjort.


The freaky sisters på Mannes födelsedagsfest.


Mr and Mrs Freak i Uppsala


Söndagsmys

Gårdagen blev väldigt lugn för fröknarna Eriksson med sina respektive på grund av fredagskvällens översteg. Vi var tvungna att lämna Mannes födelsedagsfest väldigt tidigt eftersom vi helt enkelt inte pallade trycket. I kväll har jag och Scott lämnat E och M i Uppsala och har en lugn och mysig kväll med familjen Olson/Fierro.



En riktigt smarrig tårta. Scott åt tre bitar. :)

 


Den här guldklimpen myser vi med i kväll...





Love,
Frippe


Vad hände i går?


Komplettering

OBS! Frippe har köpt en ny fondation i dag som ska motverka glans på T-zonen = tur. Som ni förstår har vi inte använt den i kväll - men vi återkommer.

Frippe + Elle = Sant

This IS gött mos:


Äntligen förenade

 


Våra respektive verkar minst sagt gilla varandras sällskap.
(har spårat att prata sen de sågs, nu pratar de om hip hop?!)


Den perfekta mixen

Finns det något som är mer göttmosöverdos än detta kl. 08:30 på morgonen? Svaret är blankt nej. Det är en sådan genialisk & göttig smak som jag rent av har blivit kär i, and I can not live without it.



och till råga på allt kommer Frippe och Scorre i dag. Kan det bli bättre?

Puss E


God morgon gott folk!



Här uppe i Nörrland är det riktigt kyligt idag. Tog faktiskt på mig min höst/vinter kappa i morse eftersom jag hatar att frysa. Solen skiner dock på en klarblå himmel så man ska väl egentligen inte klaga. I går kväll Bjöd Scotty in till middag. Han hade lagat älgfilé i ugn med massa smarriga rotfrukter. Jag drog mitt strå till stacken genom att laga en blåbärpaj. Anna och Tilde var inbjudna på middagen och kvällen blev mycket trevlig.

Ikväll ska jag ta med mig Mr Rodwell på Modo-Frölunda. Det är första gången han ser en hockeymatch och jag hoppas att han kommer att gilla det lika mycket som jag gör.

Nu kallar plikten, lagkrav rörande miljö står på schemat för dagen.

Later!

Frippe

PS. I morgon åker vi till Stockholm - YEEEEY! DS.

FettoPizza

Är det någon som ser på Kändisdjungeln? Om inte så fick tjejerna efter en vunnen tävling käka pizza och dricka cola. Vi skulle precis gå och lägga oss, men båda blev så sjukt sugna på pizza och kom på att vi hade en i frysen. Samma pizza ligger nu i ugnen.... Hur normala är vi på en skala? Givetvis har vi redan ätit en stor middag.

Inga kolhydrater var det va?

Jag säger bara en sak; gött mos överdos!

Vårt preliminära boende

Känner att jag fått lite konkurrens av en viss gästbloggare, så nu gäller det att ligga i med skrivandet.

Som ni vet har jag börjat pendla från Uppsala till Stockholm och nu när jag vant mig och hittat rätt tåg, så går det faktiskt riktigt bra.

Efter jobbet i dag träffade jag pappa en liten stund innan han skulle åka hem efter en kurs i Stockholm, det var mysigt att ses en stund i alla fall!

Jag tänkte att ni kanske är intresserade av att se hur vårt tillfälliga boende ser ut, så jag har tagit lite pics. Observerat att det är ostädat, men visst har vi fått till det ganska mysigt ändå? Det är alltså M´s föräldrars övernattningslägenhet som de passande nog köpte typ samma dag som vi flyttade ur den andra lägenheten. Ni kanske känner igen vissa inredningsdetaljer :)




Del av köket


Matplats


Mysigt sovrum, dock rätt stökigt :)


Del av vardagsrum, M verkar inte vilja vara med - men vad har han under foten? Ser bestämt ut som en rea-lapp!


Del av vardagsrum



Tänkte även passa på att visa klänningen/tunikan i jeanstyg som jag fick hem med posten i dag. Den är från Style by stars. Har kostat 500:- kostade nu 190:-. Söt va?




Snart är det idol som gäller för hela slanten och om bara 2 dagar kommer Frippe och Scorre hit - det ska bli hur mysigt som helst.


Puss!

 


En liten klick grädde på det göttiga moset

Blir inte ni, precis som jag, sjukt irriterade när fröken Elin Eriksson ibland är segeper på att uppdatera bloggen?
Jag tänkte hjälpa henne lite på traven och med jämna mellanrum göra några små inlägg.
Hoppas att det kommer uppskattas.

Vi ses snart igen.



Peace,

Frippe

 


Frippe gästbloggar!

Det kommer att komma ett litet nytt happening här på bloggen!

Inom kort kommer jag att kunna presentera en rykande het gästbloggare vid namn Frippe Prippe Junior. Håll ögonen öppna - snart kör vi!

Jag undrar:

vart finns motivationen?

Bio-mys!

Klockan börjar närma sig fredagsmys. Först ska jag åka upp till fredagspuben en snabbis för Emma och hennes avdelning har ordnat Italiensk afton med en massa smarr. Sedan ska jag fort som bara den ta mig till bion på hötorget och möta upp M. Vi ska nämligen se nya Stieg Larsson-filmen, HOPE GOOD! (undrar också om vi kommer att hinna hem till Idol..)

Jag undrar hur det ska gå att gå på bio utan att äta chips. Vad tycker ni, borde man få unna sig på helgen fastän man har bestämt sig att sluta med allt snask!?

Jag hittade shortsen i dag, efter 1½ timmes letande.. Glad.

Hoppas ni får en bra kväll!

Puss!

Thursday doesn't even start

På vägen hem från jobbet tröstshoppade jag lite för att jag var lite nere. Gick förbi "Joy" på sergelgatan och det är väl ingen affär jag i vanliga fall skulle kasta mig in i, men när fönstren är täckta av skyltar som säger "UTFÖRSÄLJNING" så kan man ju inte låta bli. De hade hur mycket fint som helst och det var galet billigt. Jag är hur nöjd som helst över mina inköp. Allt kostade antingen 49 eller 99 kronor.


Jättesöt kofta! Hade kostat 499:-, kostade nu 99:-

 


Lång kofta. Hade kostat 549:-, kostade nu 99:-

 


Sjukt söt jeansklänning. Hade kostat 600:-, kostade nu 99:-

 

Vilka fynd va? Allt tillsammans blev alltså ynka 297 pix, det kallar jag billigt!

 

Jag hade dock svårare att hitta en present som jag först letade efter på lunchen, och sen efter jobbet. Jag har fått i "uppgift" att köpa en present till M´s systersöner som är 4 resp. 5 barre. Det jag är ute efter är tennisshorts med tillhörande t-shirt (de har nämligen börjat spela mini-tennis), typ nike, adidas eller något vanligt märke. Det är dock HELT omöjligt att hitta. Alla storlekar börjar på 128 och de har 110. Men skam den som ger sig, i morgon fortsätter jag.

 

Snart börjar idol och jag är så glad. M är på konferens så jag sitter här i min ensamhet och saknar honom och jag vet att Frida blir galen när jag gnäller för att hon "-alltid har varit ensam". Ja,ja,ja, jag saknar honom i alla fall, så det så.

 

Hoppas ni har en bra kväll.

TTYL,

 

Puss!


Surarn

Jag börjar bli snurrig, trött och allmänt knäpp av att inte äta socker.

I kväll ska jag packa, ensam, det känns mycket trist. Sen ska jag kolla på idol också, och äta något tråkigt, äckligt och nyttigt..

Puss!

Ge mig fredagsmys

Jag har precis kommit hem efter att ha ätit middag och druckit vin med en kompis från gymnasiet. Jag har inte träffat henne på flera år och det var verkligen jätteroligt att ses! Vi åt middag på Vapiano och drack några glas vin på en uteservering på stureplan.

Nu är jag hemma och M är inte så glad på mig, med all rätt. Jag är dum, men jag kan inte hjälpa det.

Puss!

Give me some sugar

Jag har bestämt mig för att göra mig av med mitt sockerberoende och det är inte det lättaste kan jag lova. På sistone har jag fasen ätit godis varendaste kväll och fått panik om vi inte haft något göttigt hemma. Nu har två dagar gått utan socker eller kolhydrater, bra av mig, bra av mig, men jag är såååå sugen på något sött!!

Efter jobbet i dag ska vi åka till Uppsala för att spana in M´s föräldrars nya övernattningslägenhet som vi kommer att bo i tills vi hittar någonstans att bo. Det ska bli kul att se hur dom har fått det, efter mycket möblerjakt så tror jag att det blivit riktigt fint. Det känns lite dumt bara att vi ska flytta in där nu när dom fått ordning på allt. Jag har i alla fall köpt med mig en fin inflyttningspresent (köper man inflyttningspresenter till en extralägenhet?!), eftersom presenter är det roligaste jag vet :)

På lördag går flyttlasset så det är lite att göra dagarna framöver, shit balla bacon. Vi ska flytta alla kartonger till ett förvaringsställe och ta med kläder osv till lägenheten i Uppsala. Jag tycker allt att det känns lite spännande!

Jag kände mig lite mörk och tråkig i dag så på lunchen köpte jag denna sjal, fin va? Fanns i massa fina färger på Indiska och kostade 99 pix!





Nu ska jag hämta en kaffe och jobba vidare!

Puss!


Snälla hus, var fint, billigt och bra

I dag är det visningar som står på schemat, återkommer sen om hur det går. Håll tummarna!

Vi gjorde något oväntat i går - bowlade, och tro det eller ej; JAG VAR HUR BRA SOM HELST och det var inte bara jag som tyckte det, M också (och jag såg nog att de bredvid sneglade avundsjukt, mohahaha). I vilket fall var det jättekul och jag var tvungen att ta en päroncider för gamla minnens skull, det var ju trots allt disco-bowling :)

Jag har aldrig någonsin varit en müsli-tjej,  men nu har jag hittat en som jag älskar. Den innehåller inga äckliga russin eller konstiga bär, bara vanliga blåbär och andra smarriga saker. Try it! Kanske inte varje dag man käkar frukost i ett vinglas, men vi har packat ner allt annat :)

 

Nu ska jag ta en dusch, inte lukta usch!

 

Puss!


Playa del sol

God morgon!

I går hade vi en mysig kväll med färjan, idol och serien playa del sol. Ni har väl inte missat det sistnämnda? Så sjukt roligt!

Nu ska vi börja packa inför flytten, kanske inte riktigt lika mysigt och eftersom huvudvärken dunkar efter gårdagens vin så känns det inte speciellt göttigt. Detta fastän jag drack en MASSA vatten innan jag gick och la mig. M tog kort på mig för att han alltid tycker att jag överdriver, men tydligen inte?!

 

By the way, i går köpte jag nya träningskläder, så till veckan kör vi!

Puss!

Sjuk och skön

Det har varit en mysig dag hemma ifrån jobbet, trots att jag varit småfebrig och snurrig. Det har varit så himla fint väder och när jag gick och handlade kvittrade fåglarna som om det var värsta högsommarn. Jag kände mig verkligen lycklig när jag gick omkring där på gatorna. Det är så konstigt och ovanligt att vara hemma på en vardag och det är så mysigt att gå omkring och bara möta en massa söta pensionärer och föräldralediga mammor eller pappor med deras barnvagnar.

Hur som helst, jag lagade mat som är en av mina favoriter men som jag aldrig gjort själv. Jag bökade och stökade och när M kom hem satte vi oss till bords som det så fint heter. M brukar verkligen alltid tycka att det jag lagar är gott och jag har aldrig någonsin hört honom säga att någon ens är lite äckligt, förutom detta... Det är så konstigt hur man kan tycka att något är så gott själv medans någon annan, i detta fall M, håller på att bokstavligen KRÄKAS, wi wi wi :( Han var ärlig i alla fall, mest för att han helt enkelt inte KUNDE äta upp utan att det skulle komma upp igen.

Det finns vissa saker som jag verkligen hatar, bland annat otrevliga människor, MEN i dag upplevde jag en sak som jag till och med tycker är värre och något som får det att krypa i hela kroppen på mig. Nämligen detta:

NÄR EN TVÄTTMASKIN ( i detta fall den i vår förenings tvättstuga) ÄNTLIGEN STÅR PÅ 00:00 minuter kvar OCH MAN STÅR OCH VÄNTAR, SÅ BÖRJAR DEN LIKT FÖRBANNAT SNURRA DEN ETT VARV TILL.. MAN VÄNTAR PÅ ATT DEN SKA KLICKA TILL OCH GÅ OCH ÖPPNA MEN SEN SÅ... SNURRAR DEN EN GÅNG TILL OCH EN GÅNG TILL OCH EN GÅNG TILL OCH EN GÅNG TILL I 20 MINUTER!!! Det är bland det mest irriterande saken jag vet i hela världen.

Nu ska jag gå och hämta tvätten..... Hörs sen!

Puss!

Feber och frossa

Jag åkte hem tidigare i dag för att kurera mig. Jag har hög feber och känner mig inte alls pigg, wi wi wi :(

Det är jobbigt men lite mysigt eftersom jag får ligga i soffan och få allt jag vill ha serverat framför mig.

Jag har varit lite dålig att skriva på sistone, men det är för att det inte har hänt så mycket i mitt liv.

Vi har varit på visningar och hittat ett hus som vi fell in love with. Vi började buda men slutade när huset nästan gått upp 2 miljoner (!!!) från utgångspriset. Jävla lockpriser, budare och fina hus, usch vad trött jag blir. Det är bara att fortsätta titta helt enkelt.

Jag kan visa en bild från förra helgen när jag var på All in-fest hos en kompis. Denna bild säger ganska mycket. Som ni ser spårar jag ur med mössan och jag vet, det är oförsvarligt.

 

 

Nu ska jag lägga mig med en filt i soffan och längta efter Idol som börjar kl 21.00 (som om ni inte visste..). By the way; i går var jag på seminarium med ni vet han Lyxfällan-Charlie. Det hette "vägen till ett rikare liv" och det fick mig helt klart att tänka efter en hel del.

 

Puss!


Svinan?

Här sitter jag på jobbet med feber och allmän förvirring. HOPE NOT SVINAN, då dör jag, bokstavligen.

I går hade jag videokonferens med två kineser. Det var intressant. Jag vill åka till Kina.

Puss!

Sockerkringlan

Älskade fredag - välkommen!

I morse proppade jag i mig en fet sockerkringla till frukost, hur bra kan egentligen det vara? Som jag tidigare skrivit så har vi fredagsfika på fredagar och om man inte hunnit äta frukost innan 9:30 får man en smärre sockerchock!

Nu har jag precis varit ute på stan och inhandlat några nödvändigheter, bla denna (skäms egentligen att lägga upp för jag vet att Frippe kommer att dö) och jag vet inte vad jag gör med munnen:


Ful eller fin? Jag tycker nog både och!


Invigde även mina stövlar i dag. Kanske lite tidigt men jag kunde inte hålla mig! visst är dom fina?



Puss!




Solnedgång & Scones

Nu börjar det kännas lite vemodigt, det är mindre än en MÅNAD tills vi ska flytta ut ur vår fina och söta lilla lägenhet. Jag kommer sakna att sitta i soffan med ett glas vin i handen och blicka ut över solnedgången och det stilla vattnet. Var just tvungen att ta en bild som man kan ta upp när man glömt hur fint det var;

 

I kväll blev det väldigt enkel men god mat. Vi åt fil med banan och jordgubbar + hembakade scones med ost. Nu sitter jag och smaskar i mig vindruvor som vanligt. Jag borde sluta, för jag vet att jag kommer att få ont i magen :)

SNART ÄR DET BACHELORETTE, synd bara att min kollega i dag råkade avslöja vem som vinner, wi wi wi.

Puss!




Ordning och reda, snart är det fredag

Fastän jag saknar mamma så är jag glad att hon inte är med mig på dagarna och ser hur strulig jag är i vanlig ordning. Det brukar se fruktansvärt ut på mitt kontor men i går städade jag lite så nu ser det ut såhär (då kan ni ju tänka er hur det ser ut ostädat):



Min chef brukar hinta lite om att det är rörigt, men då försvarar jag mig bara med att det är organiserad kaos och att jag har full kontroll, för det har jag - promise.

Jag läste nyss att farmor har hittat min blogg, vad glad jag blir :)

M har möte i stan i dag också så eventuellt ska vi äta lunch tillsammans. Jag hoppas att han blir klar snart i sådana fall, för jag är hungrig. Om inte ska jag äta med Emma på Tasty Thai, det är en Thai-restaurang som är lite speciell, för det är som ett snabbmat-ställe utan hamburgare och ibland är man helt enkelt inte sugen på hampa!

Den fortsatta matlagningen gick inget vidare, det började ju så bra med köttbullarna! I går tyckte M att han var värd en pizza eftersom han ätit sallad till lunch (konstig filosofi tycker jag) och jag var nyttig och köpte en sallad (som förövrigt inte alls var god, de hade vänt äggen upp och ner för att man inte skulle se att dom var helt gröna). Jag har verkligen inspirationssvackor när det gäller att laga mat. Tidsvis vill man helt enkelt bara få i sig något och ha det bortgjort, för att sedan krypa upp i soffan och äta vindruvor (jag har ätit ett paket vindruvor varje dag i en vecka nu) och se på TV.

Annat är det med våra grannar. Vi var över och hälsade på där häromdagen. De har vindsvåningen bredvid oss på typ 150 kvm och nu hade de fått klart sitt kök som de hade renoverat i snart 2 år, dvs. att de har varit utan kök så länge så då kände jag mig rätt duktig som åtminstone lagar mat ibland. Grannen ursäktade sig lite för att lägenheten (palatset) såg ut som det gjorde och sa att de hade prioriterat att lägga pengar på resor (?!).

Jag hade verkligen verkligen tänkt att träna i morse, men då M låg kvar i sängen varm och mysig som en kamin så var det omöjligt att stiga upp. Att det regnade förbättrade ju inte saken heller. Nästa vecka, då SKA jag, jag bara ska.

Nej nu ska jag ta en mintpastill och jobba vidare.

Ha en bra dag så länge! Vi hörs sen,

Puss!


Mysfika på lunchen

Hur mår ni en dag som denna?

Tack jag mår bra, för jag har kommit tillbaka från lunchen och är mätt och belåten. Jag fick en massa gjort på jobbet på förmiddagen så nu kan jag pusta ut lite.

Efter jag ätit lunch mötte jag upp M på Espresso House och tog en kaffe och en mandelskorpa. Han hade just blivit klar med ett möte på Kungsgatan så det passade perfekt. Vi satt på cafét med hans laptop och tittade på nyinkomna hus. Det är så mysigt att ses mitt i en jobbdag, det ger energi att jobba vidare ett tag till.

Jag håller på att kolla kalendern (som om det skulle stå något i den) för när vi kan ta en tripp till Övik. Fastän det inte var så längesedan jag var hemma så saknar jag alla så mycket, exempelvis mina fina systrar.



Frida och Hanna i Thailand. Miss you!

 
Nu när det är köpa-hus-tid så är det ju oundvikligt att googla fram en massa fina inredningssaker, inte minst möbler. Kolla på den här fina soffan tex, blir man inte kär?


Ni hittar den här



Tyvärr är den lite för dyr för min plånbok, men på Furniture Box finns många fina budgetalternativ.

Nej nu ska jag studera lite Kina-tecken och drömma vidare!

Vi hörs sen,
Puss!


RSS 2.0