Trevlig Valborg!

Scotty boy sitter pa flyget till London och jag ar kvar i Stockholm.

Tur att mitt freecard ar kvar i stan... han ar ju dessutom everywere nu for tiden.



Ikvall ar jag bjuden pa middag hemma hos Sara - ska bli mycket trevligt. Joppe ska ocksa med vilket talar for att det kommer bli en toppenkvall.

Hoppas ni alla far en trevlig valborg och en fortsatt mysig helg!

xoxo
Frippe

Stockholm

Helgen var underbar. Pappa var ju ocksa i Stockholm sa forutom massa mys pa Elle och Markans balkong bjods det pa fin middag pa restaurang Kungsholmen. Mycket trevilgt och riktigt riktigt gott!

Thanks SO MUCH daddy cool!



















Det här ÄR humor!



Frippe

Josåattere...

Hi hi hi hi!

En av mina bästa vänner ska på slutcasting till ett av mina favoritprogram i helgen.
Jag är sjukt nervös och pirrig - känns nästan som att det är jag som ska vara med...

Nu håller vi tummarna!



Frippe

Helgens aktiviteter

I helgen kommer min kära pappa hit och hälsar på! Fastän han säger att "jag vill bara komma och se hur ni har det, ni behöver inte göra några planer" så får man ju såklart lite småpanik över vad man ska hitta på. Man vill ju inte att ens gäst bara ska få sitta i soffan och glo på TV hela helgen, så därför har jag/vi gjort lite av en plan. Jag vet inte om det har med graviditeten att göra, men jag har blivit lite av en kontrollfreak.

Jag tänkte nu, att berörda personer på denna bloggen måste acceptera detta schema. Ja, även du (främst du) daddy.

Fredag - Pappa ankommer på kvällen. Det vankas göttigt kött och egenfriterade pommes (vinnande koncept från när mamma och Hanna var här). Öl och trevligt sällskap ingår. Senare är det TV-tittande, skitsnack och laddning inför morgondagen.

Lördag - Vi vaknar och äter en stor frukost och så småningom, framåt 10:30-tiden, hämtar vi upp Frida och Scott hemma hos Scott. Frida vill åka till Elgiganten i Barkarby och kolla på mobiltelefoner, så vi följs åt dit och äter troligen även lunch där. På vägen dit bjuds det på lite sightseeing med guide (jag). Nu är det lite brådis, för nu ska det nämligen tippas trav. Det finns chans till stora miljoner och sändningen börjar klockan 14 på 4:an. Samtliga deltagare måste tippa, för det är även en intern tävling; flest rätt är bäst.
Vi samlas alla i vår lägenhet där det dukas fram öl, vin, fördrinkar och snacks. Nu är det trav som gäller! V75 går av stapeln och vi vinner en massa pengar. Klockan börjar närma sig kväll och eftersom vi har bokat bord till 18:30 bör vi nu svida om till något lite fräschare. Sagt och gjort, stiliga som vi är sätter vi oss i bilen (I´m the driver) och kör till restaurang Kungsholmen som ligger, ja, på Kungsholmen. Där vankas det fantastisk mat och bättre än bra sällskap.

Ögonlocken börjar bli tunga men det finns inte tid för sömn ännu. Vi hinner precis hem till sista filmen av Stieg Larsson, som visas tillsammans med Whiskeyservering på sidan om.

Söndag - Stor frukost serveras. Mitt på dagen är det visning av ett jättefint hus som jag och M har velat kolla på, fastän det inte riktigt är aktuellt att flytta, men ändå. Om detta godkännes följs vi dit och betraktar tillsammans med kritiska ögon.

OK?

Eftermiddagsnöje

Detta är mitt bästa eftermiddagsnöje när man börjar kolla på klockan fler gånger än en i minuten; latte och dumle från restaurangen här nere. Vad gör du när tristessen börjar ta vid? Har du något tips? (jag kan allt det där med blocket, tradera, hemnet, bloggar m.m. m.m.). Det jobbiga med dumle nämligen, är att de smälter så förbannat fort i munnen, och sen är de liksom slut, och latte, det får jag ont i magen av...




Puss Elle

Trevlig överraskning och stackars M

Jag mår så mycket bättre i dag - glad.

I går däremot var jag som ni kanske förstod inte alls på topp och det var mest synd om mig i hela världen, tyckte jag då. När M var påväg hem med mat ringde jag och befallde honom att köpa glass, för det var jag minsann värd. Inte den daimglass, gammaldags vaniljglass ELLER sorbetglassen som vi hade i frysen dög, jag skulle minsann ha min favvoglass på pinne från GB - Magnum Strawberry White. Jag gjorde det klart för M att jag faktiskt längtat efter den hela vintern och inte fått äta en endaste sen det blev finare väder (som om det vore hans fel).

Jag hör hur M stiger in genom dörren, han kommer in i vardagsrummet där soffpotatisen (jag) ligger och han visar sina inhandlingar. Jag börjar stortjuta. Stackarn har råkat köpa fel glass (eftersom den andra inte fanns) och tror ni jag blev glad? Jag började gråta av flera, väldigt stora anledningar;

1) han hade köpt fel glass
2) för att han inte visste hur min favoritglass såg ut
3) för att jag tyckte synd om honiom som köpt fel glass
4) för att han till råga på allt köpt två för att vara extra snäll

Självklart smaskade jag i mig en av glassarna ändå - jag var ju tvungen att testa och den var faktiskt riktigt smarrig, ja, det var det jag ville ha sagt, att den var god, och sen att jag är cp också såklart. Älskling, snart, snart är jag normal igen, tror jag...


Puss Elle


Ny godbit men inte Strawberry white...


Trötting

Usch, jag är inte alls pigg i dag. Kan knappt hålla ögonen öppna och känner mig febrig och matt. Har jobbat hemifrån nu på eftermiddagen och väntar på M som ska komma hem med mat.

Ska tvätta bebiskläder i kväll - är det onormalt att göra såhär tidigt? Äsch, är ju bara några veckor kvar och de ska ju ändå tvättas, väl.

Yes, nu börjar förkväll, det gillar jag. Sen kanske jag kan se det varje kväll. Hejdå!

Elle

Skillnaden mellan män och kvinnor

Jag: - Älskling, varför har du köpt jul-toalettpapper? Var de jättebilliga eller vad hände?
M: - Vadå julpapper? Jag köpte bara vanligt toalettpapper.
Jag: - Vadå, ser du inte att det är snögubbar med tomtehattar över hela förpackningen och den stora texten "Christmas Edition"?
M: - Ojdå, det såg jag inte....

Jag undrar, hur är det möjligt att missa?


Yo!

I går blev det partaj för fröken Eriksson. Anna, my sister in crime, kom förbi - vi satt och drack vin och pratade skit. Jag har sagt det förut, men säger det igen - jag är så galet glad över att Anna finns, utan henne i Övik vet jag inte vad jag hade tagit mig till. Lite senare kom tre av mina arbetskompisar förbi och joinade och sen gick vi en trappa ner till Oleary´s. Kort och gott en mycket trevlig helg!


Lovely Anni.


Tummen upp!


Chefen på plats.



Tack för en trevlig kväll Anna!

Nu ska jag dyka ner i fysikens underbara värld någon timme innan det är dags att hoppa i säng. Jag längtar ihjäl mig efter Scott och hoppas att den här veckan kommer att gå snabbt... på fredag flyger jag (förhoppningsvis) till Stockholm och stannar där hela veckan - yeah!

Hoppas att ni har haft en bra helg.

Peace,
Frippe

Älskade tant

Min fredag började mindre bra pga jobbtristess, men avslutades bättre! När jag hoppade på bussen hem trängde jag mig in till en ledig plats bredvid en gammal tant. Jag bad om ursäkt för att jag stötte i henne när hon sa: - Ja deet gör inget, du som är så liten och smärt! Jag sneglade på henne för att kolla om hon var blind men hon hade inte ens brillor. Gissa om jag blev glad. Tack tant för att du sa att jag var smärt, för det är det sista jag känner mig som.

Nu sitter jag och äter nudelsoppa och funderar ut på vilken slags blåbärspaj jag ska baka i kväll. Jag får alltid ångest för att jag vill göra den absolut godaste pajen/kakan/brödet som finns och googlar alltid typ "världens godaste blåbärspaj" i hopp om att den ska dyka upp.

Några tips?

Puss Elle

Konstig frukt

Med jämna mellanrum dyker det upp helt nya upplevelser i fruktväg, plötsligt dimper den ner i vår fruktkorg på jobbet och det är alltid lika intressant. Denna gång är det en clementin/mandarin, ja vad man nu vill kalla den, som är så liten så ord inte kan beskriva, och det är inte bara en, typ en missbildad clementindvärg, utan det fanns massor av små mini-MINISAR. Jag tänkte först bara förklara men eftersom det inte går så har jag tagit lite bildbevis. Tyckte inte att någon av bilderna riktigt gjorde den lilla frukten rättvis, det gjorde bara att allt annat såg stort ut, typ fet tumme, stor dator, mycket té, jätte-penna osv.,  men på sista bilden tycker jag att det satt - för mitt öra är verkligen litet men denna är fasen mindre!





'







Om jag kämpat? Nej nej, inte alls.


Puss Elle


Onsdag

God kvällsing!

Nu ska jag snart hoppa i säng. Känner mig inte riktigt pigg, tror jag håller på att bli sjuk men jag håller tummarna för så inte är fallet. Sedan jag kom tillbaka från Stockholm har jag pluggat som en galning efter jobbet eftersom jag fått ett nytt fysikprov... men ikväll tog jag "ledigt" och har bara slappat. I morgon måste jag ta tjuren vid hornen igen.

Förra helgen var vi och käkade på Ko Pang Yang på Söder, jag hade hört mycket bra om det stället och det var faktiskt riktigt häftigt och riktigt smarrig mat. Kändes typ som att man var i Thailand. Mamma och Hanna var ju också i Stockholm i helgen så det blev en familjemiddag (-pappi +markan +scotty) och det var mycket trevligt. (TACK MAMMA!)


Systrarna E.


Världens bästa och sötaste Mammi.

Peace,
Frippe

Stek

Vem käkade lunch bredvid sessan Madde i dag om inte jag? Stek eller vad? Synd bara att det inte var läge att smygfota till bloggibloggan...

Elle

MM!

Något har hänt med mig sen jag började på Häggan. På sista sidan i vår kundtidning Performance magazine fanns denna bilden och med texten "Made in Sweden", jag tyckte det var så fint.



Frippe


Fredag - göööött - jag sa: gött!

Ja, då är det fredag igen, härligt! Veckan har varit trevlig eftersom jag haft Anna som inneboende. Igår kväll blev det lite Fyisk-plugg men mest bara häng med Anna och massa tjejsnack. Måste plugga i helgen också eftersom jag har fått ett nytt prov...

Kl. 16.30 flyger jag till Stockholm, yey!

Ha en trevlig helg.

Peace,

Frippe



Obs. Scott var övertygad om att jag gjorde "peace-tecken" innanför handskarna. Men det gjorde jag faktiskt inte! :)

Godmorgon

Här sitter jag strax efter 8 och rullar tummarna. Jag är ledig i dag och ändå kan jag inte sova - typiskt, för man borde ju verkligen passa på. M har nyss åkt till jobbet MEN lägenheten är inte tom för det :) I Eddes kommande rum ligger nämligen mamma och little sis och sussar. Dom kom i går och det är såååå mysigt att ha dom här, önskar det kunde ske oftare, men nu när jag har dom här ska jag inte klaga :) Gårdagens middag blev pirra, men det klagade inte gästerna på direkt.

I dag har vi en tydlig plan:

Hitta balklänning till Hanni - håll tummarna!


Det är verkligen vår i Stockholm nu och jag längtar galet mycket till sommaren och till Edde behagar komma ut. Bjuder på lite bilder från förra våren/sommaren i väntan på denna;
















Puss på er!

Elle

Va fan hände!?

Anna har blivit min tillfälliga sambo och idag efter att jag slutat jobbet gick vi en sväng på stan. Efter lite shopping och kaffe kom vi på den smarta idén att gå och sola för att få lite färg på våra vita kroppar. Vi gick till ett nytt solarium här i stan och där fanns det även "solkrämer" som man kunde köpa för att få en bättre bränna. Anna tyckte att det lät som en bra idé så hon köpte sig en förpackning - den som påstods ha mest effekt slog och till på. Jag hade testat en sån kräm innan och märkte då ingen större skillnad så jag köpte ingen. Efter att Anna smörjt in sig så tyckte hon ändå att jag skulle testa lite så jag tog lite av krämen i ansiktet.  Jag tittade på Anna och såg att hon såg lite röd ut i ansiktet men tänkte inte mer på det utan vi gick in i var sitt rum för att hoppa in i var sitt solarium. Det stod på förpackningen att den kunde ge en liten "kittlande" känska på huden... JO TJENA... efter några sekunder började hela mitt ansikte att bränna och bulta. Dum som jag är låg jag ändå kvar i solariumet och tänkte att det nog inte var så farligt... smart brud. Som tur är var Anna lite smartare än mig, efter ungefär 15 minuter bankade Anna på min dörr och skrek:
- du borde nog stänga av nu!!!
jag skrek tillbaka:
- vadå, är du röd? 
Anna svarade med en viss panikartad klang på rösten:
- JAAAA!

Jag fick verkligen panik, hoppade ur solariumet och slängde på mig kläderna så snabbt jag kunde.

Ja, reslutatet ser ni här:

Red-head!


Går ju inte att missa var Anna smörjde in krämen direkt...


Fin bränna på armen också...


LIVSFARLIG!!!

Alltså fy fan...
Jag hoppas verkligen att det lägger sig till i morgon - annars får jag ju banne mig sjukskriva mig.

Frippe


Mumma!

Som jag skrev tidigare så bjöds det ju på riktigt smarrig mat hela påskhelgen. Två av mina favoriter var en sparrissoppa med champange och en sillcocktain med potatiscream. Det var kix som stod för tillagningen så jag har inga recept men här kommer en bild på sill cocktailen...


Grymt göttigt!

Påsken har verkligen varit helt helt underbar. Jag och Scott har firat påsken i fjällen tillsammans med min faster, hennes man och pappa - trevligt sällskap, god mat och massvis av skratt. Hoppas att ni alla har haft det lika bra som jag har haft det!


Baren var fylld :)


Fiske ute på sjön.


Roddan testar snowboard nedför fjället.


Fisketävling i Klimpfjäll.


Mycket praktiskt - skotertaxi!






Skid- och snowboardåkning i Klimpfjäll






Frippe

GLAD PÅSK FRÅN ÅRESKUTAN


RSS 2.0