Hellu hellu

Hej på er.

Fredag idag - GLAD. Om 4 timmar flyger jag till Stockholm, jag längtar! Söta Anna ska skjutsa mig till flyget så jag slipper åka alldeles för tidigt från jobbet (TACK!).

På lördag ska jag och Scottie på fest hemma hos hans manager, det ser jag verkligen framemot. Jag har köpt en mörkblå plysch klänning som jag nog ska ha. Har tyvärr ingen bild så ni får se senare. Jag älskar den men den är verkligen inte min stil. Jag är dock väldigt tveksam om Mr Rodwell också kommer att tycka om den.

Annars är det inga direkta planer på schemat. På söndag kan man väl preliminärt boka bakis hela dan.

Hoppas ni får en trevlig helg.

Förresten, min kollega sa precis en galet rolig sak, hon blev lite förvirrad över vad den här bloggen hette,
- Vad var det den hette Frida,  "Gött mos lungsot"?
Haha, lungsot är väl banne mig inte gött mos?!

Peace,

Frippe


YEEEAH!

Häggan vann i Länsrätten idag. FMV måste göra om sin upphandling. Jag vill fira med champange men det verkar ingen annan på min avdelning vilja. Vi har ju inte vunnit något kontrakt än men jag är ändå glad.


I love SEP.

Frippe


Sjukling, update

Sorry Malla, det blir inget videoinlägg. Jag har svårt att se att ni skulle uppskatta mina mjukiskläder och smöriga hår.

Jag käkade lunch på Max, själv, fettovarning jag vet, men jag tyckte att jag fick unna mig när jag är hemma och sjuk, så det så. Nu ser jag på Emmas favoritprogram, Christine - det är inte så bra. Jag gillar att vara hemma på dagarna, det är så skumt att gå omkring på gatorna och kolla på alla konstiga människor och fundera över vad dom gör där, just då.

Sen har jag varit på apoteket också, och köpt nässpray, som jag också tycker att jag får unna mig, mohahahaha.

Jag har bestämt att det är M´s kväll i kväll (vi brukar göra så ibland) så jag ringde och frågade vad han helst ville äta och göra i kväll, så ska jag fixa det. Han ville ha spagetti med köttfärra, viktlöksbröd och rött vin. På kvällen vill han se på "arga snickaren", dricka två öl och äta skruvar (ni vet sådana chips-skruvar som inte smakar något, men som man kan snurra in i munnen).

Nu ska jag sortera strumptvätt och sen gå och handla. Hoppas det är kul att jobba...

Hörs snart,

Puss!


Sjukling

Eftersom detta är min andra dag hemma i soffan så gjorde Frippe det klart för mig i morse att; "nu när du bara ligger hemma och latar dig ska du åtminstone blogga".
Och visst, jag ska blogga, jag ska bara lata mig lite till först. Nu är det ballerina som står högst på schemat. Inte aktiviteten, utan kexet.

Puss!


God morgon alla små körvsingar!

Ville bara önska alla en bra dag och hoppas att ni inte hunnit bli allt för deprimerade över denna mörka årstid redan. Det blir bara mörkare och mörkare nu och jag hatar det! Jag blir alltid deprimerad i november, tycker synd om mig själv och börjar lipa för minsta lilla. Jag brukar ringa till mamma och berätta hur synd det är om mig och hur värdelöst mitt liv är. Då förklarar alltid mamma att det bara är min vanliga vinterdepression och att det snart går över. Även fast hon säger det varje år så glömmer jag alltid bort det och tror att mitt liv är i upplösningstillstånd i novermber varje år. Nu är det bara en vecka kvar av oktober... så snart kommer det smygande. Var redo Mammi!



Frippe


Hiss och Diss

Dagens tre dissar:

- Jobb
- Kyla
- Människor som tror att dom är coola

Dagens tre hissar:

- Hårda päron
- Lussebullar (bara för att jag längtar)
- TV

Men ååå

Jag som skulle visa Scott hur fint och vackert Höga kusten är idag. Planen var att vi skulle stanna vid Höga kusten bron för att fika och titta på utsikten. Ni ser ju själva hur mycket man såg - inte ett skit.

Men i övrigt har helgen varit hur grym som helst.
Glad glad glad.

Frippe


Allt jag rör vid blir till skit

Varför vill Gud straffa mig? Vad har jag gjort för fel? På sistone har allt jag rört vid blivit till skit, bland annat denna morgon när jag för en gångs skull skulle vara lite morgon-gullig och baka scones:



Som ni ser gick det åt skogen och nu har M tagit över. Dom var helt platta och luktade äckligt och nej jag glömde inte bakpulvret.

När jag bakade muffins häromdagen blev de såhär..........



Platta och konstiga.

Tur att M stöttar mig! Jag är väldigt arg nu. Hoppas att vi i alla fall vinner på hästar i dag.


fredag fredag fredag

Som vanligt är jag överlycklig över att det är fredag i dag. Jag har just haft telefonkonferens med Kina och det enda jag vill är att åka hem,hem,hem och mysa,mysa,mysa. I kväll ska vi dock på middag hos M´s bror och hans familj, det ska bli mysigt. De ska laga förrätt och efterrätt och vi ska laga varmrätten. Vi har bestämt oss för att göra skuren biff med potatispuré. M är så söt, i går stod han och testkokade en sås som han hade fått för sig att restaurangerna brukar kringla runt köttet. Han exprimenterade hejvilt och hade bland annat i honung och majzena. Den blev inte så god. Sötnos överdos.

Just det, jag bakade ju muffins i går. Resultat får ni se senare, men jag kan lätt säga att jag är besviken.

Puss!

17:00

ÄNTLIGEN!!!!!!!!!!!!!


Obs!

Efter påtryckningar från självaste Frippe (på grund av missförstånd och oreda), förklarar jag härmed att bilden nedan är förvrängd och ej sannenlig. Muffinsen och receptet är endast inklippta i bilden, således hamnade inget recept i vattnet. Jag måste dock understryka att sannolikheten att det faktiskt skulle kunna hända, är rätt stor. Senast jag råkade ut för "du får inte smaka jag ska ta doggybag" var i söndags.

God onsdag!

I kväll ska jag också baka muffins - så det så. Jag har mailat och frågat Frippe efter receptet, men jag har inte fått svar ännu, och jag undrar var det beror på. Kan det vara så att hon vill hålla det för sig själv?!

Denna bild är från i somras då jag frågade efter receptet på de muffins hon just proppat i sig (inte fick man smaka heller och den ni ser på bild skulle hon minsann ha med sig hem i en doggybag). Som ni ser hamnar receptet i vattnet. Hon verkar tycka att det är roligt, jag tycker mest att det är lite irriterande.. och egoistiskt.


Emma tvingade mig att käka på MAX till lunch, så nu har jag ont i magen och mår illa. Jag åt nuggets med senapsdressning det var så gott så hälften vore nog.

Sen gick vi en snabbis på stan och jag köpte en jättesöt present till min mamma som jag ska skicka till henne så snart jag kan. Det var en bra lunch helt enkelt.

Puss!

Smarr

Kan ju inte vara sämre än syrran, så i kväll slängde jag ihop blåbärsmuffins som jag tänkte bjuda mina arbetskamrater på i morgon.



Smarr smarr smarr

-Frippe-


Tips på snacks!

Snart är det kväller och jag känner redan känslan som kommer att infinna sig efter middagen, ni vet det där suget efter något smarrigt att tugga på. Efter att jag slutat snusa är suget givetvis 1000 ggr värre och jag måste ha något att äta eller dricka bokstavligen HELA tiden! För att inte se ut som en köttbulle så äter jag mycket frukt, ganska uteslutande mandariner och vindruvor, men jag har börjat sukta efter något NYTT OCH SMARRIGT, som man faktiskt kan äta utan att rulla fram (vem kan stoppa mig nu jag bara rullar fram, tar mig från... ) och som man inte blir trött på.

TIPS MOTTAGES TACKSAMT!



/Maybe soon köttbulle (efter helgens bull-bak....)



Min bästa vän på jobbet

Jag fryser galet mycket på jobbet. Det är alldeles för kallt i vårt kontorslandskap och eftersom jag inte fick något gehör för mina klagomål tog jag saken i egna händer i vintras. Jag önskade mig en 'värmaflaska' i födelsedagspresent och även fast mina föräldrar tyckte att det var lite konstigt så fick jag vad jag önskade mig.

Nu när det börjar bli kallt igen har jag plockat fram min lilla flaska i fleece. Jag fyller på den med hett vatten och håller den i knät. Så himla mysigt, varmt och skönt.

Ett hett tips för er som är lite frusna...



Frippe


Bakarn!

Efter mina 23 år kände jag nu att det var dags för mitt första riktiga bullbak. M nappade på idén och vi inhandlade alla nödvändiga ting. Mamma var väldigt imponerad när jag berättade att vi bakat bullar, så därför lägger jag nu ut bildbevis på att det faktiskt har hänt.



Ny hushållsmaskin inhandlades


Om man inte har någon kavel går en vinflaska bra


So far so good


Bullar i ugnen


Ena plåten blev mörk och andra ljus


M tyckte dom mörka var "normala", det tyckte inte jag!


I like degiga


En bra måndag

Ja i dag är det faktiskt en bra måndag för att min BFF är hemma från Cypern och för att jag har fått världens finaste armband. Glaaaad. I kväll ska ni få se bildbevis på att jag och M bakade bullar i lördags.


TACK RUTTAN!


göttmosöverdos definierat:

Redan i går hade vi bestämt vad fredagens, det vill säga dagens, maträtt skulle bli. Vi hade potatisgratäng hemma och en fläskfilé inhandlades, enkelt och hyffsat smarrigt. M hämtade mig på jobbet i dag och i bilen på väg hem tog middagsplanerna en helt ny vändning.

Kalla oss knäppa, men vi blev sjukt sugna på julbord och mycket riktigt åkte vi och inhandlade allt göttigt vi gillar på julbordet. De i charken tyckte jag var lite konstig när jag frågade efter en skinka som liknade julskinka så mycket som möjligt, men jag fick en som var riktigt smarrig.

Nu sitter vi proppmätta efter rond 1 med kraftig bakåtlutning i soffan.

Ser det inte gott ut så säg! Längst ned ser ni hur glad och nöjd M är efter hans konstskapande med äggen.

Puss!









Frajdäj

Eftersom E har bloggtorka så får jag väl skriva ett litet inlägg också.
Det är ju liksom det jag är till för. Gästblogga när E är en segeper.

Idag åker jag till Stockholm igen, yey yey yey.

Eftersom som Scott bor hos min BFF Malla och hennes lilla familj så får jag träffa dom också. Jag är så glad att jag har en sån fin vän. Hon ställer alltid upp och jag vet att hon alltid kommer vara min bästa vän, vad som än händer. När jag kommer att vara gammal så kommer jag att beställa två bitar tårta och två koppar kaffe, så kommer Malla komma inranglande (hon är ju så lång, undrar hur det ser ut? man ser ju nästan aldrig långa gamla tanter... konstigt egentligen.).

Det är kärlek.


Malla och Joline.


Bloggtorka

Jag har försökt komma på något roligt att skriva om men det är helt tomt i skallen.

Lite uppdatering:

- I går lagade jag och M SJUKT god Chili Con Carne
- I dag åt jag lunch med Scott
- DET ÄR FREDAG OCH IDOOOL
- Jag ska gå på Idol-finalen, glad
- Mitt hår är nu för tiden kroniskt fult

Snart, snart, ska jag bli roligare.

OBS!!! JAG HAR NYSS HÄMTAT UT KEMTVÄTT (VANLIGA STÄLLET) OCH KLÄDERNA LUKTAR GAMMAL SVETT; SKA JAG HÄNGA UT DOM ELLER GÅ TILLBAKA MED DOM?!

Puss!


Sorligt

Jag läser en blogg som heter niotillfem. Den är väldigt söt tycker jag och ibalnd skriver hon om väldigt tänkvärda saker. Bland annat läste jag en lista om "det sorligaste jag vet". Jag fick ont i hjärtat för det var så många av punkterna som jag också tycker är så sorligt, och hjärtskärnade.


Som exempelvis:


"Gamla män som beställer 1 kaffe och 1 tårtbit. Viker försiktigt skinnhandskarna och hänger hatten på stolen bredvid.  Och sedan bara sitter där och tuggar långsamt, långsamt som om att förmiddagen skulle försvinna fortare." 




Speciellt i Stockholm tycker jag att jag ser liknande situationer hela tiden. Så många människor som ser så ensamma ut.

Usch och fy.

Jag kan verkligen skratta mig lycklig som har så många fina vänner.

Frippe


Älskade Rogga

Jag vet inte om jag ska hoppa upp och ner och skratta, eller lägga på mig golvet och storböla. Såg ni vad som händer nästa vecka på BSF? Jag tycker så himla synd om Roger, så jag börjar snart gråta, han förstår ju verkligen inte.



I´m happy

För i kväll är det BSF, JAG SA BBBBBBSSSFFFF! i can´t wait!
(M jobbar sent så det blir körvsing, gött)


Är Stockholm nya Norrland?

Scott ringde mig i morse och sa att det snöade i Stockholm. Jag förklarade för honom att det nog inte var snö. Kanske hagel eller regn, inte så lätt för en afrikan att veta (haha taskigt, jag vet, han är ju inte efterbilven). Men sen såg jag Mallas blogg och ringde till Elle - det snöade verkligen i Stockholm! Hur kan det vara möjligt när det inte kommit en enda liten flinga här i Övik?



Frippe


Lovely

Jaha.






Då var man tillbaka i verkligheten - kul. Men jag ska inte hänga läpp. Jag har haft en helt underbar helg. Hunnit träffa mina absoluta favoriter och dessutom hunnit ha massa egentid med Scottie. SÅ mysigt har det varit.

Jag vill bo i Stockholm. Punkt.


Hundarna på bilden har ingenting med texten att göra.

Frippe


Körvsing till lunch

Har som ovan nämnt just käkat körvsing till lunch, närmare bestämt French Hotdog - gött! Jag hatar dock när det blir hål i brödet och vitlöksdressingen bara väller ut, INTE mysigt. Jag träffade även Frida och Scott på sushistället på Regeringsgatan som jag tipsade dom om.

Sen köpte jag denna bok, någon som hunnit läsa den?


This is love

Detta väntade när jag kom klampandes in genom dörren, efter en som vanligt halvtung vecka:


I LOVE TAPAS AND I LOVE YOU


Nu väntar:



YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEY!


Sötsaker

Utlovade bilder på dagens shopping:


Söt plånbok i skinn med inbyggd spegel - nödvändigt :)



Sjal som kostat  1300:- (!?) nu 69:-(?!) - glad


Mysig mössa med stor rosett-grej :)



No house house

I går inhandlade jag en ny systemkamera till jobbet, som en kollega var helt lyrisk över. Han förklarade tusentals bra saker som bländare, ISO och gud vet vad, som åkte in genom det ena örat och ut genom det andra - det är väl bara att knäppa, eller?

Han provfotade mig och när jag nu tittar på fotot inser jag: snacka om fanta orange; JAG MÅSTE SLINGA MITT HÅR! Eller kanske färga mörkare? Jag är öppen för förslag, vad tycker ni? FRIPPE - HELP ME!



Det ser ut som att jag petar mig i näsan men det gör jag inte, okéj?


Som ni kanske förstod fick vi inte huset................... men skam den som ger sig. M ska hämta mig på jobbet i dag igen och jag är så glad för det!

PS! Jag shoppade tre saker i dag som jag ska visa senare.

Puss!


;(

WI WI WI WI WI WI!

Snälla, snälla, snälla!

HÅLL TUMMARNA FÖR ATT INGEN SKA BUDA ÖVER NU! I LOVE IT!



B S F


This is gött mos.

Premiär av Bonde söker fru.

Nästan (men bara nästan) så att jag glömmer bort hur mycket jag längtar tills på fredag.

-Frippe-


MY LOVE

Min kära farmor har efterfrågat bilder på min kära pojkvän, så i kväll passade jag på att fånga honom på bild.

Det tog en stund att få till ett smajl:



Sen fick han mersmak och till och med posade med min nikotinfria snus, men vad hände med hans högra hand som ser ut som en klo?!


                                     




NU SKA JAG BADA MED EN MASSA BADSKUM och äta minst 5 små sura mandariner.


Jag är inte bitter

Jag har bestämt mig för att sluta snusa. Helt enkelt för att bli lite fräschare och för att inte få panik när jag inte haft en prilla inne på typ 2 minuter. Det är fasen bland det svåraste jag gjort. Alla känslor blir så ofantligt mycket starkare, inte minst irritation och ilska. Min inspiration är pappa som hux flux slutade efter typ 40 år eller något, utan att gnälla en gång. Okej, han spårade med tuggummi, men bättre det.

Just nu sitter jag och irriterar mig (så när som kokar över) på detta:

- vädret är grått och rått
- nikotinfri snus smakar hårspray
- kaffet nere i restaurangen var slut och jag gillar inte det som finns på vårt våningsplan
- det är kallt överallt
- det är fasen inte smarrigt att fortfarande ha lamm-smak i munnen efter lunchen
- min utväxt lever ett eget liv

Med det sagt får ni se en bild på just hur inspirerad, lycklig, glad och motiverad jag är just nu:


JAG VILL HA SNUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


En dag avklarad

Det har som sagt varit dålig update från mig den senaste tiden, det beror bara på att det har varit lite rörigt i vanlig ordning. Vi kan inte bestämma oss för om vi ska köpa en lägenhet eller ett hus, och i helgen tittade vi på en massa fina lägenheter. Det är dock sjukt svårt att motivera varför man ska köpa en lägenhet för mer pengar än ett hus!

I helgen så var vi ju och åt med Hambergs fisk i Uppsala. Det var verkligen jättesmarrigt! Jag beställde Rödspätta (som är min favvo-rätt) men eftersom den var slut så fick jag Rödtunga i stället. Det var tydligen en mycket stekigare fisk, men jag tyckte den smakade rätt likt. Tur att det inte var en riktig tunga som jag trodde först..

Jag har observerat att det önskas bilder på en viss M, så jag ska se vad jag kan göra... ;)


Ni missar väl inte nya säsongen av "halv åtta hos mig", me like!

Puss!

Elle


Hanni



Vår älskade lillasyster - hon är verkligen helt underbar.
Jag tror inte det finns någon i hela världen som jag kan skratta så mycket med. Vi har hängt en hel del i helgen och igår när vi skulle sova så skrattade vi så vi höll på att bryta ihop. Hon sa en sak som var så sjukt roligt. Det hela grundade sig på att jag tyckte att hon skulle använda en näsgrej som snarkare använder. Man sätter den över näsan som ett plåster, så vidgas näsan så man andas lättare. Jag köpte dom till Scott eftersom han snarkar. Hanna snarkar inte men andas väldigt tungt och alltid genom munnen.

Hanna försökte övertala mig om att hon inte ville andas genom näsan och sa:

(helt seriös) - Rätt vare ä så blir man ju täppt i näsan - å då dör man ju!



Röstningen avslutad

Tack för alla bidrag i smörsida-tävlingen - mitt förslag vann, dvs på ovansidan. Jag visste väl det, mohahaha.

Sorry för dålig update, ska skärpa mig.

Puss!

Mitt stöd till Rosa bandet

Jag och Hanna tog en sväng på stan idag för att köpa hårfärg. Det visade sig att det var en auktion med Rickard Olsson, av Rosa Tavlor gjorda av kända personer med lokal anknytning till Örnsköldsvik.  Främst hockeyspelare såklart men även lite andra. Precis när vi kom dit gick en tavla målad av Takida för 600 kr. Tavlorna som var målade av vissa hockeyspelare hade tidigare gått för flera tusen. När vi stod där och tittade tog dom fram en tavla målad av Vincent Pontare (ni vet Roger Pontares son som sjunger bla låten Sweet miss blue). Ingen la något bud. Pinsamt eftersom den faktiskt till skilland från många andra var väldigt fin. Jag fick ett infall och sa 200 kr - och jag vann på det budet!

Ingen aning om var jag ska ha den - men nu har jag gjort dagens goda gärning.


Dagens fundering på Häggan...

Tjottan.

Vilken konstigt namn för toalett egentligen.
Vadå tjottan?

Tjottahejti, ännu konstigare.

Jag undrar vad det kommer ifrån egentligen...

I-lands problem

I dag är en bra dag, för det är FREDAG. I kväll ska jag och M gå och äta på ett ställe som heter "Hambergs" i Uppsala, det ska tydligen vara en väldigt göttig fiskrestaurang (får se om det kan mäta sig med körvsingen från i går).

Jag har en fråga;

Jag och M har samma diskussion varje gång ett hårdbröd ska smöras, nämligen; PÅ VILKEN SIDA SKA MAN SMÖRA?
För mig är det självklart, det är lika självklart som att det är skönt att det är fredag och som att man vill ligga kvar i sängen på måndag morgon. Problemet är att den motsatta sidan är lika självklar för M.

Vi kan väl köra en röstning, så får jag bevisa att jag har rätt.

Alltså, ska smörningen ske på:

1) platt sida (SOM JAG SKULLE KALLA UNDERDELEN)
2) lite kurvig sida, som oftast har typ kuddar, frön eller dyl på sig. Ex. bild.





/Elle


I Love Körvsing

I går åt vi korv och makaroner till middag, det var smarrigt som bara den. I kväll jobbar M sent - så jag tänkte; varför bryta ett vinnande koncept? Mohaha. Bland det göttigaste jag vet är makaroner (gärna gammaldags) med lite småbränd falukörvsing i tunna skivor. Att äta med sked i en djuptallrik gör det hela ännu mer göttigt, dont know why. Givetvis med kerra, men det behöver knappast nämnas.

Okej, det kanske inte SER så gott ut, men DET ÄR DET!!



Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmums



Det kanske inte är så svårt att förstå vem som skrivit detta inlägg. Om det var min kära gästbloggare hade det troligen inefattat en törr liten soyakörvsing, mohahah.

Jag funderar på att baka något - några tips!?

PS! SÅG JUST ATT BONDE SÖKER FRU BÖRJAR PÅ ONSDAG; GUD VAD JAG LÄNGTAR!

/Elle


Elin Eriksson - Tåget Tord

Jag känner ett tåg
Som heter Tord, ja Tord heter han
Och han kan få mig så jävla låg
Han rullar fram och gör mig bored
Får mig att fundera på en Ford
Jag känner ett tåg
Som heter Tord ja Tord heter han
Jag önskar att han inte var sann...

Melodi: Boten Anna

RSS 2.0