Tunnbrödbak

Förra året vann min avdelning på jobbet en bowlingtävling och priset var att få baka tunnbröd. Väldigt bra pris eftersom jag aldrig hade gjort det tidigare. Det har tragit ut på tiden men idag blev det äntligen av. Det var riktigt roligt och dessutom bra att kunna bidra med lite tunnbröd till påskmiddagen.


Kavla ut... jag var grymt kass.


Ugnen på G.


Jag taggad...


men pallade inte trycket så chefen fick ta över.


In i ugnen...


och Tompa fick ta över och plocka ut kakan.


Sen var det bara att borta av mjölet och skära upp.
Piece of a cake :)


En varm ugn måste man ju ta till vara på, pirra till middag!


Yeah!

Frippe

Gött!

Klockan 17 igår hade jag bokat tid hos min gamla barndomsvän Sandra som har flyttat hem och öppnat en salong i Ö-vik. Hon var otroligt duktig och proffsig och jag är så nöjd. Inga stora förändringar men jag känner själv att det blev precis som jag ville ha det. Jag har alltid velat ha "min egna" frisör som man alltid går till och som har koll på hur man är och vad man gillar. Jag har dock inte lyckats hitta "den rätta" utan hoppat runt på olika ställen i olika städer hela tiden. Men nu äntligen... jag har bestämt mig att Sandra ska bli min frisör. :)

Det skadar ju dessutom inte att vi hade galet trevligt under hela tiden (var där i nästan 4 timmar), snackade gamla minnen och catchade upp på allt som hänt i våra liv de senaste 15 åren.



Bilden lånade jag från Sandras hemsida: www.salongconcept.com

Frippe

YEAH!

Vår söta syster har börjat blogga igen, gött!



www.mentroru.blogg.se

Söndag

Hej på er!

Till skilland från Elle som verkar ha haft en riktigt love-weekend med sin käraste så har jag inte träffat kärleken i helgen. Trots detta har jag haft en väldigt trevlig helg. I fredags var jag på middag med systrarna Abrahamsson på Olearys. Det blev god mat, vin och massa tjejsnack - grymt skoj! Eftersom jag tydligen inte tål någonting längre så slutade kvällen mindre bra, jag kom hem vid klockan 00.30 och kände mig jätte full även fast jag bara hade druckigt 4 glas vin. Jag gick och la mig i hopp om att jag skulle sova av mig ruset men hela sängen snurrade och jag fick springa toan 4 ggr... spydde som en kalv - fräsch brud.

I lördags åkte jag hem till Brebban och hade lördagsmys med mamma och pappa...lovely!  Precis vad jag behövde för att ladda batterierna. 

En kort vecka väntar nu - på torsdagmorgon kommer Scott hit och vi drar till Fjällen, ska bli så skoj! 


Systrarna Abrahamsson på Olles.

Frippe

I love!

Hej på er fina,

Hoppas att ni har en lika bra helg som jag har, för so far har den varit helt underbar. Gårdagen började så bra redan vid lunch. Min faster Anna-Karin var på besök i stan och vi åt en mysig lunch tillsammans på Kung Carls Bakficka, det var verkligen jättekul att ses och som om det inte vore nog fick jag en superfin påskpresent!

När jag sen kom hem hade M fixat med en överraskning, jag fick inte komma hem före halv sex så jag gick och snurrade runt lite nere på mataffären, haha. Exakt vad han gjorde håller jag för mig själv men jag kan säga att jag blev rejält bortskämd med världens finaste presenter, hummer, havskräftor och en massa annat smarr. Sorry att göra er avundsjuka, men jag har världens bästa kille och jag är så glad att jag har honom, med eller utan spontana presenter såklart :)

I dag har vi varit på Vingsåkers outlet. Det blev inte så mycket shopping till mig men en hel del till Edde och en del till köket också! Blir lite bildkalas nedan. Nu har vi gjort hemmagjord pizza som snart ska ner i magen, mums!

Puss på er!

EN SAK TILL! VECKA 30 NU! HELT GALET, SNART ÄR PLUPPAS HÄR!

EN TILL SAK TILL! VI HAR HYRT NEW MOON OCH SKA NOG SE DEN IKVÄLL - NÅGON SOM SETT OCH ÄR DEN VÄRD ATT SE?



Kläder till Edde, lite spårning kanske men ändå bra grejer!



Jättesött märke som heter moonkids!




Rosor från min älskling och kycklingen från A-K :)



Världens finaste örhängen från världens finaste M!



Nya vinglas eftersom alla våra pajat!



och nya filtallrikar :)

Joppe har varit i farten...

Efter att ha publicerat Bongos bild här på bloggen har Joppe i egen hög person varit inne och kommenterat några inlägg här på bloggen. Bland annat denna kommentar rörande magneterna och Helenas bröllop:


Jag tänker uppträda med "Stad i ljus" á la Tommy Körberg, förutsatt att jag blir bjuden alltså. Om jag inte blir bjuden uppträder jag ändå utanför kyrkan for free.
Jag tycker INTE att det är nördigt med de fina kylskåpsmagneterna. Dessutom ska jag faktiskt vara med under bröllopet =) Konungen har beordrat hela vår bataljon att medverka, frågan är bara vad jag åker på att göra... Kan tänka mig att eskortera Madde t.ex. Moaaahahaha




HUR anvundsjuk blir jag inte - jag vill också vara med på bröllopet!

Frippe

Hurra, hurra, hurra!

I dag fyller min fina och kära vän Helena år - sänder henne en grattishälsning och tusentals pussar och kramar!



Bilden är tagen av Joppe aka Bongo en solig dag i Götet.

Redan onsdag!

Veckorna bara springer iväg - snart är det helg igen - glad.

Okej, ska sova snart så här kommer en snabb sammanfattning av förra helgen.
Drinkar med Scotts arbetskompisar - kebab - relaxing +städning - lördagsmys med Malin, Manne, Jolle, Elle och Mark med sushi och kortspel - bio (Green Zone) - middag på Bistro Rival med Elle och Mark - filmmys. Sammanfattningsvis var det en grymt trevlig helg. Tack till alla inblandade!


Systrarna E.


Våra loooove.

Frippe

Ingen kontorsråtta idag!

Yey - jag är tillbaka på jobbet och idag har jag fått lyfta på röven från skrivsbordsstolen och varit ute i det fina vädret. Gött!

Kommer med en update från helgen ikväll.




Frippe

FREDAGSMYS

Ja äntligen är det dags för fredag. I kväll kommer M´s föräldrar över på besök och ska sova över. De har gjort det klart för oss att de ska fixa all mat och dricka så vi behöver inte ordna nånting alls. Skönt men lite frustrerande att inte ha koll.

I dag på lunchen fyndade jag så sjuuuukt mycket men eftersom Frippe blir irri när jag hela tiden ska säga "först kostade den såhär mycket och nu kostade den bara...." så jag skippar det, och håller det för mig själv, mohaha. M ska minsann få höra, NÅN måste jag ju dela mina fynd med, såklart.

I morgon har vi blivit bjudna till söta Malin och Manne (och Jolle+minimini såklart) på hängakväll med eventuellt spelinnehåll, myyyycket intressant och myyyyycket trevligt och jag ska snart skriva och tacka ja, för det har jag glömt, kom jag på.

Har föresten precis ätit lunch med M på Riche, för han var i stan och jag tänkte att vi kunde passa på att steka, men vi kollade mest på roliga schtekare som skakade hand med hovmästaren och M tog en äcklig soppa (varför beställer man en LÖKsoppa till lurre?) som jag sluteligen smaskade på likt förbannat.

Nej, nu ska jag dricka upp min latte och jöbbe lite den tiden det är kvar.

Puss Elle

Våga vägra hacka lök!

När vi är inne på pensionärsvarningar måste jag bara tipsa om en sak som jag fick i julklapp.
En lökhackare - världens bästa grej. Jag hatar att hacka lök, det luktar illa och mina ögon rinner som tusan. Med den här går allt snabbt och lätt. Jag blir arg på mig själv att jag inte skaffat mig en sån här tidigare...




Tada!

Frippe

Inköpstips

Efter en negativ start i kommentarsfältet har det nu kommit in två kommentarer som är väldigt positiva till mitt inköp, så positiva att de själva skulle vilja ha sig en magnet. Jag köpte min på Vasamuseet men dom finns även att köpa på mamsellk.se - under Viktoria och Daniel. Dom kostar bara 25 kr och det finns massa fina motiv!



Frippe

PS. Idag har Edward namnsdag! Grattis i förskott lilla Eddie - jag längtar tills du kommer ut till världen!

Royalist -javisst!

Titta vad jag köpte i helgen. En magnet på Vickan och Daniel som får pryda min arbetsplats. Jag vet att många tycker att jag är löjlig men nån (typ Helena) kanske håller med mig - jag tycker den är så fin!

 

Frippe

The weekend.

Hej på er!

Efter smutskastning av min kära syster får jag väl se till och skriva ett inlägg.

Helgen tillbringades i Stockholm och var i vanlig ordning mycket trevlig. Scotty-boy hade vänner på besök så på fredagen åkte jag till E och Mr M för att hänga och ta det lugnt. Blev bjuden som en god middag och ett trevligt sällskap. På lördag blev det lite sightseeing i Gamla stan med gästerna samt utgång på kvällen. På kvällen joinade dessutom min kära vän Joppe och hans kompis Elias. På söndag gjorde vi sånt som man bara gör när man (läs jag) har gäster från andra länder - vi gick på museum - Vasamuseet. Jag hade varit där tidigare med uppskattade det extremt mycket mer nu än vad jag gjorde när jag var typ 14 år.

Det var första gången som jag träffade Beth, som är Scotts bästa tjejkompis. Jag var ärligt talat lite nervös innan över hur det skulle kännas mellan oss, man vet ju aldrig om man kommer överens eller inte och det hade ju varit himla trist om vi inte gjort det. Men jag gillade verkligen henne skarpt, hon är en grymt trevlig och rolig tjej!

 
Beth och hennes kompis när vi lunchade på Vapiano i Gamla stan.


På Berns.


Scott och Beth på Berns.


Vasamuseet.


Moi och Vasa.


Frippe:

Är ett ruttet tips på salta bilar (som för övrigt inte alls stämde, de var skitäckliga) det bästa du kan komma med?

Utemöblerna

Fina va? Gud vad jag längtar till varma sommarkvällar där ute, med ett glas rosé i ena handen och en blöja i andra! ;) Vill ni joina?

 


Solen lyser!

Hej alla fina, är det inte underbart när solen lyser som den gör i dag? (i alla fall i Stockholm).

I går tjuvstartade vi våren lite och köpte utemöbler. Dom är sååå fina! Visar bild i kväll!

Edde hade inte levt om på ett tag (typ sen i går) så för en stund sedan drack jag ett glas iskallt vatten som jag fått tips om att man ska göra. Stackarn blev helt skogstokig och magen åkte fram och tillbaka som en gummiboll :) Söting.

Ha en underbar dag, själv längtar jag bara till kväll och mys!

PUSS Elle

Bebbegrejer

För er som är intresserade: Nytt spjälskydd! Det andra kändes så sladdrigt, tunt och lågt. Sött va? Men kanske lite onödigt att ha två... M gav som förslag att vi skulle ha dubbla, han fick bara en konstig blick som svar.. :) Han är så söt så hälften vore nog. JUST DET! I dag köpte vi även en bilbarnstol eller barnSKYDD som det så fint heter när det är mini-size. Maxi Cosi heter den och det finns fästen som gör att man kan sätta fast på den på vår barnvagn, sen är det bara att tuta och köra. Sen var det ett riktigt fynd också (för ovanlighetens skull, not)! Lägger inte upp någon bild, för det känns inte som att det är så kul att se, men jag tyckte den var väldigt fin i alla fall :)

Nu är det fredag så jag är glad igen! Frippe är snart påväg hit så vi ska börja med middagen.

Hoppas att ni får en mysig fredag! Kram Elle



Livet som tjockis

Jag är trött på att bli anfådd av att gå upp för en liten fjuppig trappa, att sucka när jag tappar ner något på golvet för att det är så jobbigt att ta upp, att göra ett projekt av att ta på mig skorna på mornarna, att gå så fort jag kan ute på stan men ändå bli omsprungen av 90-åriga tanter. Jag är trött på att vara en tjockis. Blä.

Bara 90 dagar kvar.....


Tips!

5:an funkar igen och jag är glad. Jag mumsar på de nya salta bilarna. Myche smarriga!

Frippe

12 veckor kvar i min mage!

Jadu Edward, snart är det dags. Grattis på minus 3 månader-dagen, vi får se vad vi hittar på för present till dig!


:(((((((((((((

Livet är så orättvist ibland!

Jag har varit duktig och pluggat sen jag kom hem från jobbet. Som belöning tänkte jag att jag skulle se Desperate Housewives kl 21. Jag har sett framemot det hela kvällen.... och vad händer när jag slår på tv:n kl 20.59. Jo, kanal 5 funkar inte... av alla fucking kanaler på min TV så funkar inte 5:an. WHY?! Jävligt irri och jag tycker sjukt synd om mig själv just nu.


Ok. Nu när jag har skrivit av mig lite inser jag att det kanske inte är hela världen. Finns ju kanske dom som har det värre än mig. Men... det är ändå jävligt synd om mig. Så det så.

Frippe

Frippe på Häggan

Ofta sitter jag vid mitt skrivbord och tittar i papper och skriver och klurar. Det som dock är galet bra med Häggan är ju att produktionen ligger på samma ställe, så har man några frågor kan man bara gå ut till verkstan och ta en snack med gubbarna - och dom kan verkligen sina grejor. Idag var jag ute och kontrollerade lampor och symboler. Bad en annan kille som var ute och fotade vagnarna att ta med bild på mig.

Spana in mina sexiga säkerhetsskor... stålhätta och reflexer is the shit.


Mail

Fick precis detta mail av E:

Sitter på bussen och hatar alla med ryggsäckar! Hur är läget? Är du glad att vi nu bakat mer bröd?

Puss


OM jag är glad. Jag älskar det där brödet... i helgen ska det mumsas!
Smarr, smarr, smarr...

Frippe


Bildkalas

Packade fram Eddes garderob so far och inser att vi kanske inte ska fortsätta i denna takt när det gäller klädköp, eller vad tror ni? Vi fick lite saker från M´s bror i går också, perfekt! Förutom kläder fick vi denna gamla vagga som gått i arv, visst är den söt? Vi köpte ju en spjälsäng häromdagen men man får väl variera sig lite :)

 

Bjuder även på ett par bilder från när jag och min fina älskling var på nynäs havsbad:

 


GRATTIS!

Ni kanske tror att det är en vanlig dag idag. Men det är det inte!
I dag fyller nämligen både vår älskade mamma och sötaste Tilde år.

      


GRATTIS till er båda och hoppas att ni får en grym dag.


HURRA HURRA HURRA!


Avis!

Jag tittar in på Maggan Graafs blogg och hittade den här bilden. Maggan har en bloggträff med Schlagertema i helgen - och jag älskar ju Schlager. 

 
Titta vem som är där - min underbara vän Helena! 

Hon försökte övertala mig in i det sista att följa med men jag bangad. Jag är så avundsjuk! Jag har fått lite små updates under helgen men håller på att längta ihjälp tills jag får höra alla smaskiga detaljer.

Frippe

Lördag morgon -morning!

Vaknade precis av att Hanna kom in genom dörren, otippat men trevlig överraskning. Vädret är verkligen helt underbart - måste ut! Hade ju bestämt att jag både skulle städa och plugga den här helgen eftersom jag för en gångs skull är hemma. Typiskt att det är så himla fint väder just idag... måste ju vara "han där uppe" som inte tycker att jag ska vara duktig.

I går var jag ute och käkade middag med min kollega och vän Mr Finne. Det var väldigt trevligt och galet god mat. Vi åt på en liten Italiensk Restaurang här i Övik, grymt bra mat, mysigt ställe och trevlig personal, en riktig fullpoängare med andra ord. För er som har möjlighet och inte har varit där, gå dit - den heter Gastronamia Italiana.

Tog några bilder med mobilen, inte så bra kvalité men ni kan ju ändå se hur smarrigt det ser ut.

Sjukt smarrig sallad, min favvo.



Alldeles perfekt efter maten, lagom söt och mumsig.



Peace - Frippe


Lååååång helg

Jag och M tog semester torsdag, fredag denna vecka för att åka på spa till nynäs havsbad. Vi är nyss hemkomna och har dessutom hela helgen kvar - heeelt underbart. Det är det mysigaste vi gjort, bilder kommer snart.. Puss Elle

OBS! Vi har köpt spjälsäng i dag!

Hotet växer

Det blir farligare och farligare att vistas i närheten av min lägenhet. Tog den andra av dessa bilder i morse... ajaj.

Men observera vilket väder vi har. Jag är så glad för det är sol i Övik idag, hurra hurra hurra!


För någon vecka sedan.


Status 4 Mars.

Kvällens efterrätt

Lite lagom tisdagslyx tycker jag :) Bakning på hög nivå! Sorry, ska bli bättre på att skriva, snart.

Puss så länge från Elle (typ rim)

 




...if you like it then you shoulda put a ring on it...

Jag brukar sjunga den sången och vifta med ringfingret till Scott. I dag fick jag den här bilden i ett mail... haha så klockrent.



Frippe

Göttig helg

Helgen var däremot väldigt trevlig. I love att vara i Stockholm och hänga med mina favoriter.


Jag hade köpt med mig en flaska Champange från Paris som jag och Scott drack på fredag kväll för att fira att Scott blivit Team leader - gött.


På lördag åkte vi till Rotan för att fira Jolle som fyllt 2 år. Jag fick mig också ett paket, en jätte fin kofta. Gött!


Jolle fick ett Pettson och Findus hus och bok. Hon blev glad, gött!


På söndag var vi bjudna på lunch och fika hemma hos Elle. Det var galet göttigt och deras lägenhet är underbart fin. Tack för trevligt sällskap och göttigt mos!



Glad - glad -glad.

Öh. Hej Paris - hejdå.

Jag var ju i Frankrike med jobbet förra veckan. Hade hoppats få se lite av Frankrike och framför allt Paris eftersom jag aldrig varit där. Trodde jag ja! Såg inte en knutta av något annat än konferensrum och hotellet (som för övrigt inte var något att hänga i julgranen). Mötet gick i alla fall bra så jag får väl nöja mig med det.

Tog med mig kameran eftersom jag tänkte ta lite bilder. När vi var påväg hem kom jag på att jag inte tagit en enda bild. Var tvungen att snabbt ta en bild genom fönstret... Spännande va?!


Den enda bilden blev på skylten till det företag som vi sammarbetar med - Panhard.

Frippe

RSS 2.0