Myshelg

Hej igen!

Nu är vi hemma och jag och Edde har firat världens bästa Marks födelsedag en dag tidigt. Han blev jätteglad för presenterna, tur :) Vi har ätit göttig mat bestående av mozarellabollar och tomater i pesto, pestopasta och kycklingspett, soooo goood.

Hinner inte bjuda på några husbilder i kväll, men här kommer några viktigare bilder :)

Ha en skön kväll!

Elle




Debut i sittstolen, så avundsjuk på alla som får mat


Min sötaste lilla tjockis på babysim



Vi ger honom lite katrinplommonpuré som var mycket populärt

Gräsö

Hej ni fina och tack för alla fina kommentarer till mitt förra inlägg, verkligen tack.

Befinner mig just nu på Gräsö där M´s föräldrar bor, för att fira hans födelsedag (som är på måndag). Han har bestämt att hela helgen är hans födelsedagshelg så i kväll blir det presentöppnande från mig och Edde. Hope han gillar presenterna :)

Skriver mer i kväll och lägger upp lite bilder. Tänkte att ni kanske ville se hur vi fixat i huset, ni som inte sett.
Just det, på vägen hem ska vi åka förbi Åkersberga centrum och eventuellt köpa ett nytt köksbord, glad, jag är rädd varje gång jag sätter mig nu för att det är så rangligt, hoho. Alltså inte bordet, men stolarna :)

Nu är det dags för lunch, snacka om tidigt, men hela galna familjen var uppe halv 6 så det är på tiden att få i sig lite tacos tycker jag, gött mos!

Hörs sen!

Kram Elle

Scott fick en ny kompis igår...


Elle is back!

Ja, det är några månader sedan jag skrev nu, men bloggandet har verkligen inte varit någon högt prioriterad sysselsättning som kanske märkts. Jag har haft fullt upp att försöka få mig själv att förstå vad som händer i mitt liv, så att återberätta det och tala om för andra vad som händer har varit lite överkurs, minst sagt.

Ni flesta vet ju att Edde har haft det rätt så tufft med magen och alla skrikandes dagar och kvällar har varit tuffare än jag någonsin kunnat ana, dels på grund av utmattningen men också hjälplösheten och att inte kunna göra ett skvatt för att hjälpa honom när han gallskriker av smärta. Han är nu snart 4 och en halv månad och för någon vecka sedan började det verkligen att vända. Skriken har blivit gnäll som mer och mer har börjat försvinna, så jag antar att tarmarna börjat utvecklas klart och han helt enkelt har problem, men mycket lindrigare.

Tisdag förra veckan var den första dagen av min mammaledighet, ensam med Edward hemma, som jag inte fullkommit har storgråtit och hulkat mig igenom timmar, med honom skuttandes i min arm, allt annat än nöjd. I flera månader har jag varje dag stått i köksfönstret med Edward i famnen och med tårarna rinnandes kollat efter Marks bil som jag hoppats ska rulla upp för uppfarten, trots att jag vetat att det är timmar kvar.. Det har varit en riktig prövning och om jag ska vara ärlig så är det först nu och de senaste dagarna som jag har kunnat njuta av att vara hemma med honom, hur hemskt det än låter.

När jag tänker tillbaka nu så är det knappt jag förstår vad som hänt på dessa fyra månader. Förlossningen var verkligen en pärs. Jag och Mark var så peppade och laddade och jag var helt övertygad om att det skulle gå bra, ingenting annat fanns på världskartan. Det var så mycket som gick fel, men i dag kan jag verkligen tänka att allt gick rätt, eftersom Edward tillslut kom ut och sitter här bredvid mig och äter på hans nya favoritnalle.

Först nu förstår jag hur människor kunde säga saker som att; vänta med att köpa spjälsängen tills han är här; ska du verkligen köpa kläder till honom redan, för det hade verkligen kunnat gå illa. Bara en hundradels sekunds tanke på att komma hem till allt vi fixat till honom, utan, just honom är som att få en kniv i hjärtat och jag kan inte ens hålla tillbaka tårarna när jag skriver om det. Han är så fin och när Mark och läkarna sprang iväg med honom när han kom ut och inte andades, var det som att världen inte längre fanns, och som att ingenting någonsin längre skulle spela någon roll. Mark var så duktig, han är min största idol och ingenting jag gjorde under förlossningen eller efter det hade jag kunnat genomföra ens till 10% om han inte stått bredvid mig. Jag älskar honom mer än någonsin och alla vackra ting bleknar till svartvita stenar bredvid honom. Först var jag så ledsen att jag inte kunde ta hand om Edward första tiden, byta blöja på honom, få se det första svarta bajset, hålla om honom och bara förundras, men nu är jag bara glad att Mark fick den tiden, de första dagarna, med honom. Tidvis var jag där fysiskt men psykiskt var jag på ett helt annat våningsplan. Allt blev upp och nedvänt efter operationen och all smärta, det var ju inte såhär det skulle gå till. Öppningsskedet gick ju så bra, vi kämpade på vi två, dansade och vaggade fram och tillbaka. Vi tog oss igenom de hemska värkarna tillsammans och trots fruktansvärd smärta så älskade jag varje stund, för vi gjorde det så fint tillsammans. Jag var så stolt och rörd över hur bra vi gjorde det och hur mycket vi växte tillsammans, så att sen inte kunna påverka resten var som att få en knytnäve över ansiktet.

Jag har verkligen kämpat för att hålla mig samman någorlunda den här tiden efter och jag förstår verkligen till 100% de som blir fullständigt knäppa i huvudet, för det har inte varit långt ifrån. Jag är så glad att det är just Mark som är min kärlek för ingenting vore värt något utan honom.

Nog om det som har varit, nu kör vi! Edde är en riktig liten godbit (från Hägges) och vi börjar verkligen lära känna honom mer och mer. Han är en livlig men framförallt glad skit som inte gillar att sova på natten, gillar sin pappa mest och älskar att äta allt som kommer i hans väg förutom sådant som kommer ur en nappflaska. Med lite stöd kan ha stå själv hur länge som helst och han så expert på att sparkas. Han skrattar som en fågel kraxar och fiser som en hel karl. Han är helt enkelt total perfektion, från lilltån och upp till hans lilla skalliga fina huvud som faktiskt börjar få lite lurv (i vissa sken). Varje gång han ler känns det som att någon skjuter mig med ett hagelgevär laddat med kärlek. Det gör ont varje gång.

Det som står på schemat nu framöver är promenader ute i höstvädret. Det är mammagrupper, dagsutflykter till shoppingcentras med andra mammalediga och framförallt en massa mys framför brasan här hemma. Vi har verkligen hittat vårt lilla paradis på jorden i detta hus, jag älskar varje sekund vi spenderar tillsammans här, jag, Mark och Edde. Vi är verkligen en liten familj nu och plötsligt vet jag vad min defination på lycka är. Den är precis här.

Allt har verkligen inte blivit som jag tänkt mig; det är mer än ett heltidsjobb att vara mamma (oavsett tillstånd på bebis), känslor kan vara överväldigande och det som inte dödar härdar faktiskt. Något annat är att jag mer nu än någonsin märker de som verkligen har mig i sitt hjärta. Det är chockerande hur bekanta blir nära och nära blir bekanta så snabbt. Vissa som jag övertygat trodde skulle vara en stor del av Edwards liv är det verkligen inte och det känns tråkigt, och som en förlust inte bara för oss. Mamma och pappa är världens finaste svärföräldrar och Hanna och Frida är dom sötaste mostrarna jag skådat. Jag ser fullständig kärlek i alla era ögon när ni är med honom och det är så fint.

Tänk att jag har en son, en helt underbar liten kille. Först nu förstår man nog hur stark kärlek kan vara. Jag älskar dig Edward Harry Hammarberg, varje sekund i resten av våra liv och livet därefter.

Med hopp om att det blir lite mer skrivande framöver är det nu dags för lite bildregn från den senaste tiden. Det bästa av allt är att han är vår, bara bara vår, men vackrare än alla årstider tillsammans.

Kram
Elin













Slut som artist

Har precis jobbar klart. Känns som 99 % säkert att det inte kommer hinnas med någon sightseeing för mig i morgon. Massor att göra! Men som plåster på såren kan jag konstatera att dagen har varit väldigt bra jobbmässigt... och det är ju såklart huvudsaken när man är på jobbresa.

Nu blir det en dusch och sen natti natti.

xoxo
Frippe

France

Jaha då var man framme i det glamourösa Frankrike. Tyvärr är jag inte i Paris utan i en av Frankrikes kanske mest ostekiga städer (?) - Arpanjon. Taxichauffören hade svårt att hitta hit och körde runt och irrade omkring tills jag till slut kände igen mig och kunde visa på vilken gata han skulle köra. Hotellet kvalar lätt in på listan över de sämsta hotellen jag varit på, men jag har ju varit här tidigare så det kom inte som någon chock direkt. Jag är mest glad att vara framme och jag är ju trots här för att jobba och inte på semester så jag ska väl inte klaga allt för mycket. Hotellet har ingen restaurang så jag gav mig ut på en promenad i "city" för att hita något ätbart. Slutade med en take away pizza som jag slukade i sängen i ett nafs... 

TV:n visar bara franska kanaler så jag fattar nada. Som tur är verkar internetuppkopplingen vara okej. Så den får vara min sysselsättning - surfa och pilla mig i naveln - vilket söndagsnöje!


City of Arpanjon...




Peace,
Frippe
  

Just nu...

... kör vi en tillfällig tatueringsstudio hemma hos Anna.

Hanna är nervös. :)


Frida

Ett bra namn på Sveriges nya äpple tycker jag. Bra Lars-Olof - bra där!


Bild: Lars-Olof Börjesson.

Har precis avslutat 3 hela dagar med utbildning i militärfordonskunskap. Helt slut i huvudet, korvstoppning big time har det varit med jag har lärt mig massor. Han som har haft hand om utbildningen är en riktig veteran på området och är så galet kunnig att man inte kan bli annat än imponerad. Att han dessutom gick i pension för över 5 år sedan men fortfarande kommer tillbaka och undervisar gör ju honom inte mindre cool, en riktig krutgubbe som sitter inne med en enorm kunskap! Jag skulle också vilja bli så bra på något och fortfarande tycka att det är roligt och vara så passionerande.

Blev bestämt idag att jag ska åka till Frankrike nästa vecka, jag hoppas verkligen att jag hinner se lite mer av Paris denna gång, sist lyckades jag ju inte ens skymta eiffeltornet...

Nu blir det soffläge och 3 soyakorvar med bröd. Noll energi, måste ladda batterierna till i morgon för en ny dag på Häggan.

Peace,
Äpplet

Trötteper

Jag har utbildning på jobbet nu i 3 dagar. Tusan så trött man blir av att bara sitta och lyssna hela dagen - men myche lär man sig, försöker suga in all kunskap så gott jag kan. Föreläsningarna är på engelska så det gäller att man håller koncentrationen uppe för att få något att gå förbi hörselgångarna och stanna kvar i hjärnan.

Går var jag och hälsade på min gamla kompis Elin och hennes lilla tjej Nova, hon var så liten och så söt! Glömde helt bort att ta någon bild men hon var som en liten ängel, gulli gulli gull!

I morgon ska jag hem till en annan gammal vän och träffa henne och hennes dotter, hon har hunnit bli 6 mån och jag har inte träffat henne ordentligt än, så det är verkligen på tiden.

Mycket bebisar på agendan i mitt liv nu, snacka om baby-boom i min bekantskapskrets!

På tal om bebisar så fyller ju faktiskt Edward Harry Hammarberg 4 månader idag, HURRA HURRA HURRA!

Hoppas ni fått en bra start på veckan.


E-H Hammarberg

Peace,
Monster/Tant-Frippe

Lördag!

Gud så härligt med helg!

Igår blev det fredagsmys hemma hos Anna och Tilde tillsammans med Sara och André. Skönt med en riktigt slapparkväll utan krav... Idag vaknade jag utvilad klockan 9 och har sedan dess hunnit med att vara ute på en springtur, duschat, gått en sväng på stan och satt i gång två tvättmaskiner. Dagen fortsätter med mer tvätt och plugg.

Inga direkta planer för den fortsatta dagen eller kvällen och det känns så skönt. Jag ska bara njuta av att det är helg och pyssla på med lite här hemma. Vädret är ju underbart, en perfekt höstdag, så en sväng till ut i det fina vädret ska jag nog också hinna med.

I morgon har jag bokat in en date med en gammal kompis som har fått en liten dotter som jag inte hunnit träffa än, i övrigt inga planer för morgondagen heller - skönt!


Dagens fina väder.

Peace,
Frippe


Lördag!

Gud så härligt med helg!

Igår blev det fredagsmys hemma hos Anna och Tilde tillsammans med Sara och André. Skönt med en riktigt slapparkväll utan krav... Idag vaknade jag utvilad klockan 9 och har sedan dess hunnit med att vara ute på en springtur, duschat, gått en sväng på stan och satt i gång två tvättmaskiner. Dagen fortsätter med mer tvätt och plugg.

Inga direkta planer för den fortsatta dagen eller kvällen och det känns så skönt. Jag ska bara njuta av att det är helg och pyssla på med lite här hemma. Vädret är ju underbart, en perfekt höstdag, så en sväng till ut i det fina vädret ska jag nog också hinna med.

I morgon har jag bokat in en date med en gammal kompis som har fått en liten dotter som jag inte hunnit träffa än, i övrigt inga planer för morgondagen heller - skönt!


Dagens fina väder.

Peace,
Frippe


Så enkelt och så gott

Jag passar på att äta "svenska klassiker" när jag är i Övik. Scott skulle tuppa av om detta komma på middagsbordet.
Jag blir ofta sugen på mat med "lätta smaker". Lätt som en plätt och sjukt gött.


OBS! Soyakörvsing

Frippe

DET SNÖAR!

14 oktober och snön öser ner i Övik - galet!

Hur är det i resten av Sverige?

Mamma Elle

I söndags var det dags för Edwards första flygtur. Elle och lilla Ed skulle bege sig norrut för att hälsa på mormor, morfar och moster Hanna i Brebban. Jag bokade in mig på samma flyg för att försöka agera som något slags stöd. Inte för att jag kunde göra så mycket men Elle tyckte att det skulle vara bra om jag var med på Eddes flygpremiär.

Eftersom omständigheterna så gick allt till slut väldigt bra och Edward somnade efter ungefär 10 minuter av gallskrik och sov sedan hela vägen tills vi landade. Elin var så duktig!

Det är en väldigt speciell känsla att se sin lillasyster bli mamma, speciellt och väldigt häftigt. Det är svårt när man inte själv har barn eftersom man inte har några som helst erfaranheter av något motsvarande och det är väldigt frustrerade att inte kunna komma med goda och kloka råd. 

Jag är så imponerad av Elle, hon är en underbar mamma till lilla Edward. Det är så häftigt att se hur hon agerar och hur bra hon känner det lilla livet utan att han kan säga vad han vill. Även om han kanske inte riktigt förstår det än så kan han verkligen skratta sig lycklig som har kommit till en sån fin liten familj med Elle och Mark. Även om dom har det extremt jobbigt ibland så är dom så fina och duktiga som föräldrar.

Ikväll ska jag hem till Brebban och det ska bli så mysigt!


På Arlanda innan vi ska gå ombord på planet.


Elle försöker tala om för Edde att han ska sköta sig snyggt under flygresan. :)

Puss,
Frippe

Tjejhelg!

Vilken rolig helg det blev och vilket röj! Vi visade banne mig Stockholm city att juristbrudar kan parta! Man mår ju dock som man förtjänar, jag undrar om jag kommer att återhämta mig innan veckan är slut. Men lite seg och trött kan jag gott vara för det var verkligen värt att få en riktigt tjejhelg med så underbara girls. Det finns mycket att skriva om helgen... så vet inte var jag ska börja. Tycker att det räcker med att jag sammanfattar det hela med att det är alldeles alldeles underbart att ha så fina vänner som jag har - jag är verkligen lyckat lottad.

Anna, Helena, Emma, Isa och Anna - tack för en grymt rolig helg! Ni är guld värda! Vi måste verklugen göra om det här snart igen...

Jag väljer att endast bjuda på två bilder som kanske inte speglar vårt tillstånd lite senare på kvällen men dom andra bilderna behåller vi nog för oss själva ;).










Mini-reunion

Yeah - vilken härlig helg jag har att se fram emot! Vi ska ha en liten jurist-reunion. Tre goa tjejer kommer upp till Stockholm från Göteborg i helgen för att möta upp med mig och två andra tjejer, vi pluggade alla juridik tillsammans och det ska bli så underbart roligt att catcha up med alla. Vin, god mat, massa tjejsnack, mys och party står på schemat. Känns inte som att det kan misslyckas!


Lunch på Creme

Idag hade jag nöjet att få lunchsällskap av Elle och Edde. Jag tog en snabb prommis ner på stan och mötte upp sötingarna på Creme där jag och Elle käkade en smarrig lunch medan Edde hade fullt upp med att titta på alla människor och lyssna på alla nya ljud runt omkring honom. Det gick väldigt bra, Edde skötte sig snyggt och jag och Elle hade i vanlig ordning mycket trevligt.

Nu är det egentligen "fika" på Häggan - varje dag kl 9.30 och 14.30 men eftersom det inte finns någon liknande rutin här i Stockholm så passar jag på att uppdatera bloggen på min fikarast istället, bra va!?

Här kommer lite bilder från dagens lunchdate.


Hälsotallriken på Creme är grymt smarrig. Mumma!


Elle hugger in på sin räksallad.


Elle och Ed - som också verkar sugen på sallad.

 
Edde ser chockad ut... och jag är mest glad :)

Fuskigt!

Fick precis ett mms med den här bilden från mina kära kollegor i Övik.



Rudin fyller år idag och bjuder på en tårta som ser ut att vara den kanske godaste tårtan ever. Själv sitter jag här i Stockholm och suger på den snus... och tycker synd om mig själv.

Tur att jag har en fika-date inbokad med Anni efter jobbet, då ska jag banne mig beställa in det göttigate dom har.

/F

Chicken salad a la Roddan



Gud så smarrig sallad jag blev bjuden på igår. Sparris, avokado,mozzarella och massa annat göttigt.

Räckte till matlåda idag också... längtar redan till lunch.

Ha en bra dag!

/F


Myshelg

Hej på er!

Helgen i Stockholm var extremt lugn och mysig. Fredag kväll vara jag bara hemma i lägenheten och kollade på Idol, Scott hade personalfest så han fick vara ute och roa sig ifred, jag var inte alls på humör på att supa till. På lördag morgon blev jag hämtad av Elle och hennes lilla familj och vi åkte på en liten utflykt till Norrtälje vilket visade sig vara en trevlig liten stad. Det blev lite shopping med massa fynd! På söndag stod det mys med Malla och hennes familj på schemat. Så kort och gott har helgen bestått av massa mys. Härligt!


Världens finaste lilla familj på promenad i Norrtälje.


Edward skötte sig fint och var snäll på vår utflykt.


Frippe nöjd.

Hoppas att ni har fått en bra start på veckan.

Peace,
Frippe

RSS 2.0