Oh My Gooood

Fick en rolig men konstig nyhet i dag. Jag är redan sååååååå nervös! Shit balla bacon, nu gäller det att gå igenom alla detaljer. E.J, ringer dig imorgon och dealar och weelar.

Kram Elin

OBS! jag har fyndat så sjuuukt mkt i dag. julia - du MÅSTE på åhlens i morgon. (bättre än halva halva.....). i´m talking real shit billigt! /r.h

Eddes nya favvo!

Edward har verkligen en ny favorit-leksak. Det är en sånn gubbe som man har på armen. Ikea 29 pix, starkt tips! Själv tycker jag den ser rätt läskig ut om jag ska vara ärlig och inte alls speciellt rolig, men det är ju som vanligt.


så fort man tar fram den blir han till sig

 


och när den åker på och börjar leva och bitas

 


då finns det ingen hejd!

 

Sötaste sötnöten.

I dag ska vi åka på öppet hus på det dagis vi tackat ja till för Edward. Ska bli jättespännande, men rätt konsigt. Sen har jag hunnit med att köpa en lampa till Edwards rum i dag också. Återkommer med bild :)

Hoppas ni får en bra vecka!


Kram Elin


Vilken härlig helg!

Min helg blev, precis som jag föutspådde, riktigt riktigt bra!

Fredagen började lite tråkig, som det alltid är när man bor själv, det är så tråkigt att vakna upp på sin födelsedag - helt ensam och dessutom ska man till jobbet. Jag lyxade till det med en smootie som jag drack framför nyhetsmorgon. Ljuset i mörkret var att jag hade fått ett paket skickat till mig från Elle... paketet innehöll världens finaste kort, ett vackert halsband och en snygg klänning - tack Elle!



På jobbet bjöd jag avdelningen på semlor vilket var mycket uppskattat och jag fick dessutom en blomma att ha på mitt skrivbord från min kära kollega.

Scott anlände vid 3 och då lämnade jag jobbet. Vi hade en otroligt mysig eftermiddag och kväll. Jag fick en riktigt snygg väska och sjal av honom (imponerad!) och vi gick ut och åt en fantastisk middag på Mammamia, Öviks i särklass bästa restaurang. Vid bordet bredvid oss satt dessutom Marcus Näslund - stek.

Schemat för lördagen var fullspäckat. Teres och söta Liv kom på besök och hade med sig fina blommor, efter det komma släkten och det bjöds på semlor (igen... jag har ätit 3 semlor den här helgen, inte okej) och fruktsallad. Jag fick massa fina presenter och det var trevligt att ha alla på besök.

När släkten lämnade lägenheten påbörjades förberedelserna för kvällens happening. Klockan 7 ringde det på dörren igen och ett gäng partysugna människor steg på. Det bjöds på kyckligwraps och mojitos och partyt drog igång för fulla muggar. Jag fick fler fina presenter och det blev ett riktigt lyckat party. Vid 12-tiden drog vi vidare ner till Olearys... min kära syster och hennes kompis överraskade mig med att beställa in en drink med "partybloss" på som resulterade i att alla började sjunga "ja må hon leva", himla trevlig överraskning måste jag säga!

Kvällen avslutades med lite "efterfest" hemma hos mig, lite nattmatt och mer semlor... hehe.

Idag har jag och Scotty-boy bara tagit det lugnt och myst massor innan det var dags för honom att åka tillbaka till Stockholm.

Nu väntar Solsidan och sen en god natts sömn.

Jag är så lyckligt lottad som har en sån fin familj och så underbara vänner. Alla samtal, meddelanden, besök som jag fått denna helg gör mig så otroligt glad.

Tack alla inblandade för en fantastisk helg!

Peace,
Frippe 


Ost = Old?

Jag undrar om det har med åldern att göra, eller att jag blivit mamma, men jag har verkligen aldrig varit förtjust i att äta os, nu äääälskar jag det, why?


vin, ost och fångarna på fortet. vuxenvarning big time!

/E


Dagens köpetips!

Vi har märkt att Edward somnar mycket enklare om man sjunger för honom. Eftersom jag börjar bli hes efter 1000 "björnen sover" per kväll så tänkte vi att man kan ju fuska lite efter 10:e gången, eller, Edde kanske rentav föredrar att någon annan sjunger (skulle jag göra).
I dag hittade vi i alla fall denna pärla på Clas Ohlson, som vi placerat bredvid spjälisen. Den fanns i många olika färger och man kan både lyssna på radio eller koppla in mp3. Nu har vi laddat ipoden med en massa "ketchup ska prutta" osv tills i kväll, så får vi se hur det går. Håll tummarna att nattningen blir lite smidigare!

Alltså, Clas Ohlson för 129 pix, bra köp tycker jag! Vad tycker ni?

Kram
Elin


Godmorgon

från Edward i pyjamas. Vi har iofs varit uppe ett tag och jag kan försäkra er om att den enorma kissblöjan byttes efter bildtagandet :)


Lasse Åberg och Lasagne

Ciao bellas och bellos!

Jag har haft en bra dag. Tog bilen till Djursholm där jag gick omkring och strosade lite, och shoppade lite, sen åkte jag till Täby C och fortsatte småshoppa, mötte upp M, köpte skaldjurslasagne på Melanders och åkte hem och käkade. Den lassen är sooo good. Edde somnade för ett tag sedan så nu sitter vi och myser och ser på TV. Handbollen är ju tyvärr (not) slut nu, och snart sätter Lets dance igång. Kanske hinner man göra lite marängswish tillsdess. Gött. Det är ju helg, ändå.

Visst har ni inte missat att det har kommit en kollektion med Lasse Åbergs motiv? Det är jättemysiga kläder som är ekologiskt gjorda och supersuper mjuka och mysiga. Har för mig att de kom ut på marknaden nångång i våras, men jag har inte köpt något förut. I dag blev den en pyjamas (kunde inte fota för edde sover i den) och en mjukisdress. Det är faktiskt rätt prisvärt också, speciellt för kvalitén. Köpte dom dock till 50% så det skadar ju inte. Köpte även lite andra kläder, bla denna skjorta som är på bilden, så söt. Det har börjat komma så mycket fina vårnyheter nu också. Hittade två par chinos som kommer att vara perfekt om ett tag.

Jag sa till Mark att nu har jag shoppat klart för den här månaden. Vi får väl se....

I morgon hoppas jag att det blir en långprommis i solen, hela stora famljen, hihi.

Puss på er!
Elin

OBS! DÅLIGT ATT NI INTE ENS KAN SKRIVA EN GRATTIS-KOMMENTAR TILL FRIDA!





GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA FRIDA

PÅ DIN FÖDELSEDAG!

HOPPAS ATT DU FÅR VÄRLDENS MYSIGASTE HELG. ÖNSKAR ATT VI VAR MED DIG.

FINA OCH UNDERBARA, INGEN ÄR SOM DU. JAG ÄR SÅ GLAD ATT DU ÄR OCH
KOMMER ATT VARA, EN SÅ STOR OCH VIKTIG DEL I EDWARDS LIV.
ÄLSKADE LILLA FREAK, VI ÄLSKAR DIG SÅ.

MÅNGA KRAMAR
ELLE OCH EDWARD













I morgon är en vanlig dag

Nej det är ingen vanlig dag för det är Frippes födelsedag, hurra hurra hurra.

I dag har varit en riktigt slappardag, förutom den korta stunden ute i solen har vi bara varit inne och slappat. Det blev tarre (tacos) till middag, så nu är jag för mätt för mig eget bästa. Som om det inte vore nog åt jag glass med maränger och chokladsås sen (!!!!), inte bra, inte bra alls.

Jag är verkligen så sjukt sugen på att åka utomlands. Vi har sagt att vi nog ska åka snart, men inte slagit slag i saken och bokat. Ska försöka kika lite i helgen.

Hade tänkt att inte shoppa mer på rean nu, men så såg jag nu på en hemsida att en bra barnbutik i Djursholm som jag gillar har massa rea nu, typiskt också. Det blir nog en sväng dit med bilen i morgon. Annars längtar jag bara efter sommaren just nu, hela tiden, jag vill ut i trädgården och fixa :) Bjuder på lite bilder från i Augusti då vi flyttade in.

Ha en trevlig kväll!

Kram på er!
Elin





 


Städar´n

Ikväll har det stått städning på schemat hemma hos fröken Eriksson på Storgatan. Finbesök av Mr Rodwell väntar i helgen så då tänkte jag att det var dags att ta på mig städhandskarna. Man måste ju leva som man lär och eftersom jag "nån gång" har gett honom en glidare om dammråttor måste jag ju föregå med gott exempel. Dessutom kommer det troligtvis lite annat gott folk i helgen också, och då vill man ju inte skämmes.




(Bilden har ingenting med texten att göra. Jag hittade den på google, ingen aning om vad det är för freak.)

Jag ser verkligen fram emot denna helg... känner mig dock lite överladdad och då kan det ju sluta hur som helst.

Hoppas att ni alla får en grym helg, för det tänker jag ha!

Peace,
Frippe

Snabbvisit i solen!

Det är så himla vackert väder ute så jag var tvungen att gå ut en sväng. Edde är lite förkyld och det är väldigt kallt, så det fick bli en snabbis, men mysigt var det för det :) Edward är lite förvirrad men jag tror han tyckte det var rätt roligt att åka lite släde/pulka eller vad det kallas. Vi fick den i julklapp av Kix och Sörra och har inte hunnit testa den än, så det var verkligen dags. Nappen satt fast som en propp, så den fick sitta kvar.


förväntansfull


men skeptisk


på plats. rätt nöjd


ligger och myser


gött mos


Vi åkte några varv på tomten, tror han tyckte det var roligt. Jag skrattade mest för att han var så söt när han låg där, som en liten korv.

Nu sover han. Köttfärssås och spagetti var big no no no i dag också. Bröstmjölk is the shit, enligt Edward....

Kram!

Jag behöver hjälp

Jag har fått en väldigt dålig vana. Efter frukosten så måste jag ha en kopp kaffe och en kaka (okej, i bästa fall en, i värsta fall typ 3!!!). Inte helt okej att käka en kaka till frukost, men det går inte att sluta, för det är så jävla göttigt. Shit, det kanske går bra medan jag ammar, men när jag slutar så kommer jag ju att se ut som barbapappa om jag inte slutar vräka i mig. Jag kan tex bekänna att jag har ätit ostkrokar två kvällar irad...


för en stund sen...

 

Som om det inte vore nog så sitter jag och kollar på Edde och diggar till en låt som jag hört många dagar i rad nu, som jag faktiskt börjar tycka är riktigt bra. Den kommer från hans CD och går som följer. Inte heller helt okej tycker jag. Vad tycker ni?


Ketchup som pruttar tycker jag är bra
När ketchupen nästan är slut så man nästan inget får ut
Då pruttar den allra mest, det tycker jag är bäst.

När vi är i affärn så frågar vi där

Ursäkta mig damen men pruttar den här?

Ketchup som pruttar tycker jag är bra
När ketchupen nästan är slut så man nästan inget får ut
Då pruttar den allra mest, det tycker jag är bäst


Puss Elle


Edward Harry Hammarbergs dag


dagens stora huvudperson; edward harry hammarberg


han chillade mest med nallen innan


medan hans mamma började bli lite smånervös...


dukningen


gästerna på ingång bakom fritjoff och mamma


soffhäng


kusinerna drack champagne


och spelade spel i trappen


sedan blev det champa och mingel


edward minglade mest


dessa drack bäst


edward på g


med sin lilla pingvinrumpa


snart dags för fika


för nu är alla på plats


snacka om fullsatt


inte helt lätt att hålla tal. kanske därför...


urspårning ganska direkt


tur att vi inte var dom enda som lipade


det fortsatte med tal från faddrarna som gav fler tårar


och skönsång från fina madde


tårtan var smarrig


men alla fikade dåligt


förutom barnen


sötaste hanna och robert


jolle busar med scott och frippe


fina jula med wilma och oliver


kix och sörra in action


malla, bestämd men snygg


gulligaste bastian och mamma kramas


julia och wilma igen


vad hände egentligen...


med flaggan?!

<
malla fyller i edwards bok och hugo... ballongar


sen somnade edward efter en utmärkt skött dag..


så vi fick öppna hans presenter


ja, det blev ju minst sagt några paket


och edward fick såå mycket fina presenter. var tvungen att ta med denna
bilden för jullan hade så snygg pose i bakgrunden :)


TACK så hemskt mycket alla som var här för att ni delade denna fina dag med oss. Det blev verkligen precis som vi ville. Är det nån som har några fina bilder så vore jag jätteglad om ni ville skicka dom till mig, ni kan maila till [email protected].
Ska försöka lägga in lite mer bilder på alla fina presenter sen.

I dag är det hemmahäng som gäller. Sov totalt ett par timmar inatt, så jag är rätt mör. Edward är så orolig nu på nätterna, stackarn.

Hörs sen,
KRAM Elle

PS! tack till fotografen emma rut jonsson såklart :)


Jaja...

... tjat på Elle, nu får hon minsann smaka på sin egna medicin. ;)

Edwards välkomst fest var så underbart fin, allt var perfekt! Elle skulle ju lägga upp bilder i morgon, och det är bra för jag har tyvärr inte så många bilder från dagen. Tur att Elle hade "anlitat en fotograf" (E.J), annars hade det nog inte blivit många bilder tagna - vi var alla så tagna av stunden och stämningen var minst sagt känslosam.

Innan själva festen drog igång lyckades vi i alla fall ta två bilder som jag tänkte dela med mig av.


Mina älsklingar!




Äntligen har jag fått tummen ur röven och beställt bilderna som jag bad er hjälp om att välja ut. En ny bild från vår senaste semester fick dessutom vara med.

Resultatet:


1. På båten, 2007, hade nog träffats i ungefär en vecka.
2. London, december 2009.
3. Zimbabwe 2010.

Och är får den hänga:



Mys pys va? Nu ska jag hoppa i säng och hoppas att nya tavlan hänger kvar.

Puss och god natt!

Frippe

Tjicketår

Ja det är det bästa Edward vet. I dag kräktes han när han fick smaka spagetti och köttfärssås igen (barnmatsburk såklart), så det går inte direkt framåt. Dagen blev mysig i Täby Centrum med Julia och Wilma, fika och shopping i vanlig ordning.

I morgon tänkte jag lägga in bilderna från festen, för i kväll är jag alldeles för trött. Bjuder på en bild så länge, från när Edward är endast 1 dag gammal. Lilltjoppas. Så söt.



Frippe

Det är ju inte okej att du slutar blogga för att jag börjar igen...

en måndag är alltid en måndag



I dag ser jag ut som jag känner mig, som ett ägg. Ingenting känns motiverande och roligt och eftersom jag i förra inläggen skröt om hur bra och ljuvligt allt var så får jag äta upp det nu. Fastän det bara är måndag känner jag mig redan rastlös, jag vill ha helg igen. Edward har varit nöjd typ 2 sekunder på hela dagen, jag vet inte vad jag gör för fel, men något verkar det i alla fall vara. Lillskrutten. Jag önskar han kunde tala om för mig varför han är ledsen. Hoppas kvällen blir bättre. Nu längtar jag bara tills Mark kommer hem.

Helgen däremot var världens mysigaste och vi är jättenöjda med Edwards fest. Det kommer bilder på det snart, men inte i dag.

Jag känner för att måla en tavla men jag orkar inte åka någonstans och handla saker för det. Sen har jag inte råd heller för den delen. JAG VILL HA VÅR OCH SOMMAR NU. Tänk vad känslorna kan gå upp och ner. Blä.

Hoppas ni har en bra dag i alla fall.

Kram
E

EN TAND

Vår lilla älskling har fått en tand!! Inte kontigt att han var extra tjurig i natt, stackarn. Lilltjoppas! Nu sover han gott. Jag väntar på att han ska vakna så att vi kan åka till Täbban.

För någon timme sedan åt han en hel portion gröt utan muta!! Det är stort. Det känns som att det håller på att vända nu, fast det har jag å andra sidan sagt måånga gånger.

Det här var förra veckan, då gick det knappast att köra in en sked i munnen. Snacka om att knipa igen.



Elle

PS! Tre inlägg på två dagar, fullständig urspårning.

Morgonstund

God morgon!

Mark har haft en tuff natt. Vi håller på att lägga ett strikt matschema för Edde, för nu jäklar är det dags. M får ta nattpassen och försöka natta om honom, för om jag gör det är maten alldeles för nära och det är nästintill omöjligt. Nu åkte han precis till jobbet, stackarn. Men det är synd om mig också, eftersom Edde bara ammar ett par gånger om dagen nu så håller mina bröst på att explodera. DET GÖR SÅ ONT!


Så vad händer i dag då.. Ska nog försöka ta mig till Täby C (eller centrum som Frippe säger) och fixa lite sista grejer inför lördag, sen ska Julia och Wilma komma och hälsa på lite senare, det ska bli jättemysigt med fika och lite lek :) Tro om man ska baka något..

Nu blir det frulle, är sjukt hungrig.


Här har ni en kille som likt förbannat är pigg,
jag förstår inte att han inte kan förstå hur skönt det är att sova!?

I am alive, and kicking

Jag vet, sämsta bloggaren ever, men nu är jag tillbaka, för stunden. Jag ska försöka, främst för min skull, att komma mig till kritan. Fastän jag har tid numera så blir det som en tröskel man måste kliva över, och oftast är jag för lat för att ta mig över den. Det har hänt så mycket och man har så mycket att berätta, att man inte vet var man ska börja.

Sen har jag varit lite busy förstås, eller vadå förstås, men jag har faktiskt det. Jag håller på att planera ett partaj, som många av er vet, och det är inte för någon mindre än Edward Harry Hammarberg. Den främsta anledningen till att jag inte bloggat är egentligen en annan, kom jag just på, det är nämligen så att jag har blivit kär, fullständigt förälskad. Ni vet, det var ju lite turbulent första månaderna och alla känslor fick vara på hold ett tag. Fastän jag alltid älskat honom mer än livet själv, från första stund, så är det först nu, eller de senaste veckorna som jag fullständigt blivit nockad. Jag är så kär i honom, så fullständigt förälskad i världens sötaste och mjukaste varelse, och helst av allt vill jag bara krama och pussa på honom hela dagarna. Han börjar bli lite trött på mig, såklart, who can blame him, men jag vet att han gillar mig ändå.

I dag har det varit bakning på schemat, för hela slanten. Nu står jag här i köket, med Edward i barnstolen bredvid, slamrandes med någon leksak, och bara njuter. Snart kommer min älskling och Edwards favorit hem och in genom dörren. Honom är jag också kär i, sen första stund.

Himlen är otroligt vacker i kväll, var tvungen att fånga det på bild. Visst kan det vara kämpigt att bo i hus ibland med allt som det innebär, men just nu, i detta kök, i detta nu, är det fantastiskt fridfullt och det var längesedan jag kände mig såhär harmonisk, och varm.

Kram på er, vi hörs snart.

Elle

 



UNDERBART!

Nu är vi tillbaka på svensk mark....

Vi har verkligen haft en helt underbar och fantastisk semester. Dessa tre veckor har innehållit allt man kan önska sig - värme, sol, bad, vackra stränder, härliga människor, god mat, spänning, fest, kärlek och romantik. 

Under dessa tre veckor har vi hunnit med att besöka Sydafrika, Mozambique och Zimbabwe.
Jag återkommer med mer bilder i veckan. Nu måste jag packa upp mina väskor och förbereda mig på att börja jobba i morgon... är hyffsat sliten efter nästan 30 timmar på resande fot.

 

Peace,
Frippe

RSS 2.0